fbpx

8 manieren om slapend gewicht te verliezen

Terwijl jij in dromenland bent, is je lichaam druk bezig om jou gezond te maken. En jij kunt je lichaam daar zelf bij helpen. Sterker nog: je kunt je lichaam zelfs helpen om je af te laten vallen in je slaap!

Met deze acht trucjes kun jij gewicht verliezen terwijl je slaapt:

1. Eet kleine maaltijden op vaste tijden

Het werkt erg goed voor de spijsvertering om meerdere kleine maaltijden op vaste tijden te eten. Dit zorgt er ook voor dat je lichaam in de nacht doorgaat met het verbranden van vet. Ook zorgt het voor regelmaat in je eetlust, waardoor je minder vaak spontane cravings krijgt.

2. Drink thee

Onder andere groene thee bevat stoffen die rustgevend werken als je ze drinkt voordat je gaat slapen. Je kunt er sneller van in slaap vallen en ze helpen je om het vet rond je buik te verbranden.

3. Slaap in een koele kamer

Uit onderzoek blijkt dat het helpt om in een koele ruimte te slapen. Koude temperaturen verbeteren de effecten van bruin vet. Dit is vet dat energie omzet in warmte, die energie haal je uit voeding. Dat is erg handig, want bruin vet verbrandt calorieën.

4. Eet peper

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van peper een effectieve manier is wanneer het aankomt op het verbranden van vet. Elke dag wat peper over je eten strooien helpt om het vetverbrandingsproces te bevorderen. Aan de peper dus!

5. Eet kwark

Kwark is rijk aan proteïnen, maar het bevat ook aminozuur tryptofaan. Hierdoor krijg je een vol gevoel en word je niet zo hongerig wakker. Vaak weerhoudt het je ervan om in de ochtend heel veel te gaan eten.

6. Adem door je neus

Je krijgt meer zuurstof binnen waardoor je lichaam tot rust komt. Het is erg belangrijk om ontspannen te slapen, zodat je lichaam op een gezonde manier gewicht kan verliezen.

7. Mint

Volgens een onderzoek in Journal of Neurological and Orthopaedic Medicine kun je maandelijks 2 kilo kwijtraken door elke twee uur aan pepermunt te ruiken. Say what?! Munt inslaan dus. Je kunt de munt in heet water doen. Helpt ook nog eens om wakker te worden met een lichter gevoel.

8. Douchen

Door voor het slapengaan een koude douche te nemen daalt je temperatuur. Dit zal je lichaam stimuleren om je spijsvertering te versnellen. Ook werkt de daling van temperatuur kalmerend, dus lekker slapen gegarandeerd!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF