fbpx

7x voor deze yoga oefeningen hoef je je bed niet uit

Regelmatig aan yoga doen lukt niet altijd, doordat je het te druk hebt. Toch is yoga juist op die momenten heel belangrijk om even te ontstressen. Gelukkig lig je elke nacht zo’n acht uur in bed en dat is precies het goede moment om yoga te doen. Want voor deze oefeningen hoef je je bed nog even niet uit!

Doe je mee?

Liggende vlinder

Ga met je rug op bed liggen met je voetzolen tegen elkaar aan. Je armen kun je rustig naast je lichaam leggen of strek je handen boven je hoofd. Deze asana is zeer geschikt voor het slapengaan, omdat het helpt om je hoofd leeg te maken en te ontspannen.

Gebroken kaars

Ga op je rug liggen met je bekken tegen de muur en laat je benen verticaal rusten tegen de muur. Tijdens deze asana komt het lichaam tot rust en kun je zelfs mediteren. De houding is erg geschikt om rust in de benen te krijgen na een lange dag staan of sporten.

Intense strekking van het westen

Ga op het bed liggen en vouw je lichaam naar voren met je handen richting je voeten zodat je dubbelgevouwen ligt. Je hoeft niet bij je voeten te kunnen komen, het belangrijkste is dat je rustig kunt blijven ademen in deze houding. Als je te veel strekking in je rug voelt, kun je je knieën buigen. Deze houding is erg geschikt voor het slapengaan.

Gedraaide buikhouding

Terwijl je op je rug ligt, trek je je knieën naar je borst. Draai nu je knieën naar rechts en je hoofd naar links. Herhaal dit vervolgens, maar dan met de knieën naar links en het hoofd naar rechts. Deze asana helpt om de ruggengraat te ontwaken en is daardoor een fijne oefening voor in de ochtend.

Vis

Ga plat op je rug liggen en leg je handen onder je heupen. Duw je borstkas tot boven je schouders en strek je hoofd achterover. Deze oefening opent de borstkas en versterkt de rug. Perfect voor de ochtend, want deze asana werkt stimulerend voor je lichaam.

Blije baby

Als je plat op je rug ligt en je voeten in de lucht hangen, kun je met je handen je voetzolen vastpakken. Open je knieën en laat deze breder hangen dan je lichaam. Schud rustig heen en weer. Deze asana helpt je om te kalmeren, waardoor de houding erg geschikt is als je veel stress ervaart.

Lijkhouding

Ga plat op je rug liggen met je armen naast je lichaam en de handpalmen naar boven. Deze houding lijkt veel op een slaaphouding, waardoor je er rustig van wordt. Gebruik de houding voor het slapengaan of ‘s ochtends om je rustig voor te kunnen bereiden op een nieuwe dag.

Wil je iets meer hulp bij het doen van je yoga oefeningen? Download dan deze handige app.

Bron: Huffington Post, Yoga Online

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF