fbpx

7x tips om je lichaam écht te accepteren

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de vrouwen zich schaamt voor haar lichaam wanneer ze een modeblad lezen. Onzin! Wees trots op wie je bent en accepteer je lichaam! Wij hebben zeven tips op een rij gezet die je daarbij gaan helpen. Tijd om die onzekerheid in de prullenbak te gooien.

1. Mooie mogelijkheden

Focus je op de dingen die jij met je prachtige lichaam kunt doen, en niet zozeer op hoe het er uit ziet.

2. Positieve punten

Stop een klein kaartje in je portemonnee of agenda waar je tien positieve dingen over jezelf op zet. Lees deze elke dag twee keer. ‘s Ochtend wanneer je opstaat en ‘s avonds voordat je naar bed gaat. Dit zijn namelijk de beste tijden om nieuwe gedachtenpatronen in je hersenen op te nemen.

3. Mix en match

Draag kleren waarin jij je comfortabel in voelt. Zorg er ook voor dat de kleuren matchen bij je huid en haren zodat je er stralend uitziet.

4. Ruim op

Kwel jezelf niet meer met kleding die niet meer past. Het is alleen maar frustrerend en slecht voor je zelfvertrouwen wanneer je die kledingstukken elke dag in je kast ziet hangen.

5. Leuk lijstje

Maak een lijstje met activiteiten die jij leuk vindt om te doen. Denk je dat je het niet kunt, omdat je er niet lenig, sportief of slank genoeg voor bent? Schrijf het toch op! Blijft doen wat je leuk vindt, ongeacht je figuur.

6. Positieve energie

Probeer je niet te laten beïnvloeden door mensen die geobsedeerd zijn door lijnen, afvallen en eten. Focus je op de mensen die van het leven genieten en gelukkig zijn. Daar krijg je positieve energie van!

7. Stop met vergelijken

Lees jij elke maand de nieuwste modebladen en volg je veel bekende mensen op social media? Probeer dit dan zo realistisch mogelijk te bekijken. Denk vooral niet dat al die mensen een perfect leven leiden. Iedereen is ergens onzeker over en niet alles is altijd perfect.

Wil je een sterkere persoonlijkheid? Lees dan deze tips even door.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF