fbpx

7x manieren om je immuunsysteem te verbeteren

De afgelopen dagen was het weer nogal wisselvallig en daardoor is de kans groot dat je nu snotterend en rillerig de dagen doorkomt. Tijd om je immuunsysteem een boost te geven! Wendy Online heeft zeven simpele tips voor je op een rijtje gezet waardoor je immuunsysteem binnen no time weer helemaal in orde is.

1. Blijf schoon

Het klinkt voor de hand liggend, maar je kunt jezelf een hoop gedoe besparen door goede hygiëne. Je bent namelijk vatbaarder voor bacteriën als je immuunsysteem niet op en top is. Was dus netjes je handen, probeer je gezicht niet aan te raken en gebruik zakdoekjes maar één keer.

2. Neem een stomend hete douche

Onder een hete douche staan is niet alleen goed om jezelf schoon te houden en bacteriën van je af te spoelen. Het hete en stomende water kan wonderen doen voor lichaam en geest. Door ontspannen onder de douche te staan, hoeft je lichaam minder hard te werken en door het stoom gaan je luchtwegen weer open. Een win-winsituatie!

3. Eet gezond

Onderschat nooit hoeveel invloed je voeding op je gezondheid kan hebben. Eten zoals broccoli, kool, wortelen, uien en rood fruit bevatten allemaal ontzettend veel voedingsstoffen die je immuunsysteem op een natuurlijk manier beschermen.

4. Drink groene thee

De voordelen van groene thee drinken, zijn eindeloos. Zo helpt het bij het afvallen en het is goed voor je hart. Het moet dus geen verrassing zijn dat groene thee ook een uitstekend middel is om je verkoudheid te verjagen. Wanneer je regelmatig groene thee drinkt, kan je lichaam makkelijker giftige stoffen afvoeren en dat geeft je immuunsysteem direct een boost. En wat kan je lichaam dankzij een sterk immuunsysteem? Juist, sneller de bacteriën van zich afslaan. Proost!

5. Ga vroeg naar bed

Genoeg slapen is écht heel belangrijk wanneer je je immuunsysteem wil verbeteren. Je lichaam heeft slaap nodig om je immuunsysteem op te laden en fit te krijgen voor de volgende dag. Om je lichaam en geest in topconditie te houden moet je proberen om zeven uur per nacht te slapen.

6. Beweeg!

We weten allemaal dat beweging goed voor je is. Het maakt je sterker, gezonder en gelukkiger. Meer redenen heb je toch niet nodig?

7. Doe eens een dagje niks

Ontspanning is goed voor onze gezondheid. Daar is geen twijfel over mogelijk. Stress kan er te allen tijde voor zorgen dat je immuunsysteem in rap tempo achteruit gaat. Juist daarom is het zo belangrijk dat je soms de tijd neemt om te ontspannen. Of je nu twintig minuten een boek leest, gaat mediteren of aan halve dag lekker op de bank hangt, zolang je soms maar even doet waar je echt zin in hebt!

Kun je nog wel wat meer energie gebruiken? Lees deze negen goede tips dan even.

Bron: So FeminineWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF