fbpx

7x hoe overleef ik restaurants op vakantie, zonder kilo’s aan te komen? Mark Tuitert tipt…

Op een schitterende locatie aan zee met je geliefden of vrienden, genietend van de ondergaande zon op je gezicht… Je bent al halverwege je tweede glas wijn én mandje stokbrood met kruidenboter, terwijl je al likkebaardend de menukaart bekijkt. Op vakantie eet je over het algemeen vaker in restaurants dan thuis. En hoe voorkom je dan dat je kilo’s aankomt tijdens de vakantie?

Met deze 7 tips…

1. Blijf weg van fastfood

Waarom? Het is te veel, te zout, te zoet en te bewerkt. Punt.

2. Begin je dag niet met een lege maag

Ontbijt altijd. Zorg dat je gedurende de dag genoeg en regelmatig gegeten hebt waardoor je niet uitgehongerd een restaurant binnen strompelt om vervolgens veel te veel te bestellen.

3. Kies verstandig

Voorgerecht, hoofdgerecht én nagerecht? Dat is echt niet nodig en standaard gewoon teveel voor je. Wil je een toetje, neem dan alleen een hoofdgerecht (óf voorgerecht) met dat lekkere kaasplankje of kaneelijs toe. Is voorgerecht en hoofdgerecht net iets teveel: neem twee voorgerechten.

Lees ook van Mark: Wat je absoluut niet moet eten na het sporten

4. Varieer…

We zijn allemaal gewoontedieren en hebben dus de neiging om altijd dezelfde gerechten te bestellen. Probeer elke keer iets anders. Kies voor gestoomde of gegrilde groenten. Neem af en toe vegetarisch of vis, of laat je verrassen door de lokale culinaire specialiteiten. Beperk je zoveel mogelijk in gefrituurde (bij)gerechten.

5. Verborgen calorieën…

Alcohol, frisdrank, stokbrood, sauzen en sladressings: het zijn allemaal verborgen caloriebommen, dus let daar op. Vraag of ze de saus of dressing apart serveren. Je mag echt wel bier of wijn bestellen, maar bestel per glas en neem geen karaf . Frisdrank lijkt heerlijk verfrissend maar is suikerrijk en uiteindelijk krijg je er meer dorst van! Water is de beste optie nog steeds.

6. Het hoeft niet op…

Voel je niet verplicht je bord leeg te eten. De meeste restaurants maken nog steeds te grote porties. Sommige mensen hanteren dan de opvatting: ‘ik heb er voor betaald, dus ik eet het ook allemaal op ook’. Ik stel voor dat je dat níet doet. Je hebt ervoor betaald dus je hebt het recht maar de helft op te eten als je je daar goed bij voelt… Even omdenken dus!

7. Geniet

Vergeet vooral niet te genieten en te ontspannen! Lijkt me toch één van de belangrijkste zaken van vakantie. Praat bij met je dierbaren, speel met de kids, lees eindelijk dat boek eens uit, bezoek interessante plekken, mediteer en maak je hoofd leeg! Het is snel genoeg voorbij en dan begint het ‘echte leven weer’.

Fijne vakantie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF