fbpx

7x gezonde eetgewoontes van over de hele wereld

Wanneer je het buitenland bezoekt, zul je merken dat niet in alle landen dezelfde cultuur en gewoontes gebruikelijk zijn. Ook in voeding zijn er grote verschillen te vinden. Van veel van die eetgewoontes uit andere culturen kun je een hoop leren. Wendy Online deelt 7 gezonde gewoontes van over de hele wereld die je zo over kunt nemen in je eigen routine.

1. Leg je focus op groenten

Het is een Mediterraanse gewoonte om groente als hoofdgerecht te koken. De focus in recepten ligt dan dus niet op het vlees of de aardappelen, zoals in andere culturen het geval is, maar op de groenten. Deze worden doorgaans op een grote schaal geserveerd met olijfolie, tomaatjes en veel kruiden.

2. Eet meer plantaardige proteïnen

Denk: linzen en kikkererwten. Razendpopulair in India en bovendien vol vezels en proteïnen. Ideaal voor als je wat minder vlees wilt eten, maar wel alle stoffen binnen wilt krijgen.

3. Onderschat de kracht van kruiden niet

Welke kruiden gebruik jij als je aan het koken bent? Je gooit vast geen handel vol verse kruiden door je gerechten heen. Toch is dit in sommige culturen heel normaal. Kruiden kunnen je gerecht maken of breken. Probeer het eens!

4. Eet meer vis

In Azië is het erg gebruikelijk om veel vis te eten en minder vlees. Dit is een gezonde gewoonte die je best kunt overnemen. In vis zitten namelijk veel omega 3 vetzuren die ontzettend goed zijn voor je gezondheid.

5. Ga voor noten

Noten zijn perfect voor een tussendoortje, maar helaas in Nederland nog niet zo populair als in andere culturen. In landen als Turkije, Griekenland en Italië gooien ze noten regelmatig door het eten en dat is niet zonder reden. Noten bevatten namelijk allerlei goede vetten en geven je bovendien veel energie.

6. Gebruik natuurlijke zoetmakers

Je kunt je dessert natuurlijk opleuken en lekkerder maken door het gebruik van suiker, honing, ijs of vla, maar wat je ook kunt doen is kiezen voor fruit. In fruit zit een heleboel fruitsuiker die je toetje ook heerlijk zoet maken en bovendien veel gezonder zijn. Enjoy!

7. Beweeg!

Last but not least! Vergeet niet naast je gezonde eetgewoontes goed te blijven bewegen. Maak een gezellige avondwandeling en neem wat tijd voor jezelf.

Vind hier meer overheerlijke recepten!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF