fbpx

7x de nieuwste health en wellness trends

Tegenwoordig hebben we het drukker dan ooit, maar liefst 88% van de Nederlanders ervaart dagelijks stress. Hanneke Peeters van self-care brand Rock Your World vertel verder:  ‘Elke dag krijgen we veel prikkels te verwerken, waardoor we het overzicht en het contact met onszelf kunnen kwijtraken. We gaan over onze grenzen en ervaren stress en vermoeidheid.’ De nieuwste health en wellness trends richten zich dan ook op het herstellen van de balans. ‘Ten eerste door lief voor jezelf te zijn. Maar ervaringen willen we ook graag delen, dat geeft ons inspiratie. Onze gezamenlijke wens is: meer ontspanning, contact maken met jezelf en opladen.’

Alles staat in het teken van een evenwichtig leven en zelfliefde. Want de sleutel tot een fijn en gelukkig leven is goed voor jezelf zorgen. WENDY verzamelde samen met Hanneke Peeters van Rock Your World de nieuwste health en wellness trends:

1. Terug van de eenvoud

We verlangen steeds meer naar andere manieren om verbinding te maken met onze omgeving. Geen gezondheidsapps die vertellen wat we moeten doen, maar meer intuïtief bezig zijn. Gebruik je zintuigen, knutsel, lees verhalen, wandel in de natuur. Geef je fantasie de vrije loop en kijk wat er bij je bovenkomt.

2. Een goede nachtrust met ayurveda

Principes uit de ayurveda kunnen ons helpen om beter te slapen. Belangrijk, want een nachtje slecht slapen kan voor een disbalans zorgen op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Volgens de ayurveda slapen we slecht als onze vata uit evenwicht is. Wat bijvoorbeeld helpt: elke avond voor het slapengaan je voeten zachtjes inmasseren met ayurvedische olie. Ook een vaste routine is volgens de ayurveda erg belangrijk: ga elke dag op dezelfde tijd naar bed.

3. Yoga Nidra

Yoga Nidra kun je vergelijken met een powernap waarbij je wakker blijft. Terwijl je op je matje ligt, leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Het is een eenvoudige manier om jezelf te resetten, je krijgt er een leeg hoofd van en het maakt je helder.

4. Gezichtsyoga

Door verschillende gezichtsoefeningen te doen, train je de spieren in je gezicht en wordt je doorbloeding verbeterd. Op deze manier verminder je hangende oogleden, een losse huid in je hals en rond je kaak, en je huid krijgt meer glans én kleur. Volgens experts kun je na twee weken beginnend resultaat zien als je dagelijks 20 minuten gezichtsyoga doet.

5. Superkruiden

In periodes van stress kun je je energielozer voelen. Maca en chaga, ook wel de superhelden onder de kruiden genoemd, zorgen voor een goede balans en harmonie in je lichaam. Door deze kruiden toe te voegen aan je dagelijkse voedingspatroon, ondersteun je eenvoudig je gezondheid. Koop ze in de vorm van supplementen in een gezondheidswinkel, of bestel een lekkere smoothie of matcha latte bij The Cold Pressed Juicery in Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/ByKCYGOonHI/?utm_source=ig_web_copy_link

6. Zelfliefde

Soms is het alsof een deel van ons niet zichtbaar mag zijn omdat we bang zijn voor afwijzing. Want, denken we, pas als we die paar kilo’s kwijt zijn of die baan hebben, worden we gezien. Zolang je voelt dat je onvoldoende bent, zal je leven deze overtuiging reflecteren. Laat dus zien dat je genoeg redenen hebt om hier helemaal te zijn, inclusief de delen die je in jezelf hebt afgekeurd. Zelfliefde is het resultaat van acceptatie en trots zijn op jezelf. Wanneer begin jij?

7. Kristallenbad

Veel van onze energie stroomt naar boven omdat we zo veel in ons hoofd zitten. Dat kan zorgen voor blokkades in je lichaam, zoals spanning en futloosheid. Een kristallenbad zorgt ervoor dat blokkades opgeheven worden en de energie weer kan stromen. Creëer een rustgevende omgeving, kies de kristallen uit met de boodschap die bij jou past, ga ontspannen liggen en leg de stenen verspreid over je lichaam. Je zult je energieker voelen als je dit dagelijks tien minuten doet.

Dit artikel kun je lezen in WENDY 28.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF