fbpx

7 plakkaten voor Nederland op de Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen zitten er alweer op. We mogen trots zijn op ons kikkerlandje met zulke goede sporters! Nederland stuurde maar liefst tien sporters naar het evenement en we kwamen met zeven medailles terug. Het event is afgesloten met een spectaculaire sluitingsceremonie. Genoeg redenen om samen met jou een terugblik te werpen!

Wat is het?

De Paralympische Spelen zijn de Olympische Spelen voor mensen met een visuele beperking en/hersenverlamming of lichamelijke handicap. Het event staat onder toezicht van het Internationaal Paralympisch Comité.

Plakkaten

Met negenenveertig deelnemende landen eindigt Nederland op de tiende plaats. (Drie keer goud, drie keer zilver en een keer brons). Niet eerder haalde ons land zoveel Paralympische plakken op de Winterspelen. Bij de vorige Paralympics, was er alleen goud voor snowboardster Bibian Mentel. Nu veroverde Bibian zelfs twee gouden medailles. Diep respect en het is heel knap dat je zo kunt presteren nadat er een paar jaar geleden een tumor geconstateerd werd! Operaties, revalideren en zelfs een onderbeen dat geamputeerd moest worden. Jij sloeg je er doorheen en maakte je droom waar.

Trots

We mogen trots zijn op Oranje. Voordat de spelen begonnen was er namelijk een inschatting gemaakt van vijf medailles. Uiteindelijk zijn er dit dus twee meer geworden. Een top prestatie! Chef de mission: Esther Vergeer laat weten aan RTL-Nieuws dat ze tevreden is over het resultaat. Ze roemt de groepsdynamiek en vertelt over de eerste gouden medaille die Jeroen Kampschreur in de wacht sleepte voor het onderdeel alpineskiën. Volgens Vergeer is hij een 18-jarige lefgozer met veel ambitie.

 

Wij hebben de Paralympische Spelen op de voet gevolgd en zijn onwijs trots op onze sporters! Elke sporters heeft zo zijn/haar eigen verhaal en een top prestatie neergezet.

Lees hier het verhaal achter onze Paralympische Spelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF