fbpx

7 bewezen resultaten van regelmatig sporten

Als je niet sport om af te vallen, gespierder te worden of je uithoudingsvermogen te vergroten, dan zijn er nog genoeg andere redenen om van die bank af te komen voor een lekkere workout. Hier zijn 7 redenen die je een extra motivatie boost geven!

  1. Sporten helpt tegen depressie

Bij milde depressies is bewezen dat sporten net zo effectief werkt als antidepressiva. Honderden studies tonen aan dat regelmatig sporten helpt om angst te verlichten, maar ook helpt bij depressies en chronische mentale ziekten.

  1. Sporten verbetert je seks leven

Hoe meer een vrouw zich ziet als onaantrekkelijk, hoe lager haar seksueel verlangen. Het lichaamsbeeld speelt hierbij een cruciale rol. Vrouwen die deelnamen aan een programma voor gewichtsverlies ervaarden een significante stijging in seksueel verlangen en zich seksueel aantrekkelijk voelen. Bij slechts een klein gewichtsverlies daalde het aantal vrouwen dat zich seksueel onaantrekkelijk voelde al van 68% naar 26%. Dagelijks bewegen heeft ook een duidelijke relatie met een betere erectiële functie bij mannen.

  1. Sporten zorgt voor gezonde gewrichten

Sporten zorgt ervoor dat je je gewrichten beweeglijk houdt, verbetert de flexibiliteit van je spieren en je spierkracht (belangrijk voor het bewegen van je gewrichten), helpt bij het behouden van een gezond gewicht (wat je gewrichten ontlast) en houd je kraakbeenweefsel en botweefsel sterk (wat ten goede komt aan je gewrichten).

  1. Sporten is goed voor je hartfunctie (of je nu dik of dun bent)

    exercise makes you smarter 960x540 7 bewezen resultaten van regelmatig sporten

Onderzoekers ontdekten dat het aantal hartziekten onder dunne vrouwen die niet sporten 150% hoger is dan bij slanke vrouwen die juist regelmatig sporten. Hartfalen komen maar liefst 340% vaker voor bij obese vrouwen die niet sporten ten opzichte van slanke, actieve vrouwen.

  1. Sporten verlaagt de kans op dementie

Sporten verlaagt de kans op de ontwikkeling van dementie en de ziekte van Alzheimer. De sterkste factor in het behoud van de cognitieve functie als mensen ouder worden is ongetwijfeld beweging. Het maakt het grootste verschil bij het onderhouden van de hersenfunctie.

  1. Sporten verlaagt de kans op borstkanker

Onderzoekers ontdekten dat vrouwen die 5 of meer uur per week aan sport doen een 38% lager risico lopen op borstkanker. Sporten verlaagt het risico, ongeacht andere factoren zoals gewicht, familie geschiedenis, het gebruik van hormonen en de voortplantingsgeschiedenis.

  1. Door te sporten leef je langer

Uit een onderzoek over een periode van 46 jaar onder 5.206 mensen die 50 jaar werden, bleek dat de groep die veel sportte gemiddeld 4.2 jaar langer leefde dan de groep die weinig deed aan beweging. De groep die redelijk veel sportte leefde 2.3 jaar langer. Ook de kwaliteit van leven was beter bij de groepen die meer aan sport deden.

Bron: Les Mills International, “Fighting Globesity” van Phillip Mills en Dr Jackie Mills | Beeld: Les Mills InternationalWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF