fbpx

6x weetjes over de pil

Het is vandaag de dag van de anticonceptie. Hoewel steeds meer vrouwen kiezen voor een spiraaltje, is de pil nog steeds de nummer 1 anticonceptie in Nederland. Aangezien er een hoop fabels worden verspreid over de pil, zijn hier een paar weetje die veel van deze fabels ontkrachten:

1. Van de pil word je niet dik.

20 jaar geleden zaten er veel meer hormonen in de pil, deze hormonen zorgen ervoor dat je veel vocht vasthoudt. Tegenwoordig is het aantal hormonen verminderd, wat leidt tot maar een heel klein beetje extra vocht in je lichaam. Wel kan het zijn dat de hormonen je meer eetbuien geven, waardoor je toch zo’n anderhalve kilo extra aankomt.

2. Je libido wordt niet altijd lager door de pil.

Het klopt dat de hormonen in de pil ervoor kunnen zorgen dat je sexdrive minder wordt. Toch reageert je lichaam op elke pil anders, het kan ook zomaar zo zijn dat je méér zin krijgt van de pil. Dat is altijd mooi meegenomen!

3. Roken en de pil is geen goede combi.

Het roken van een sigaret terwijl je de pil slikt is geen goed idee. De kans op trombose is daarbij veel hoger. Wil je toch blijven roken? Kies dan voor een ander anticonceptiemiddel zoals de prikpil of een spiraal.

4. Het doorslikken van de pil is geen probleem.

Veel mensen vragen zich af of het doorslikken van de pil in de stopweek wel zo’n goed idee is. Toch is er niks om je zorgen over te maken en kan je dit zelfs meerdere keren doen. Het baarmoederslijmvlies blijft bij het doorslikken namelijk dun waardoor het voor je lichaam geen nut heeft om te menstrueren. Artsen raden het mensen met heftige menstruatiekrampen zelfs aan om de pil door de slikken voor een aantal maanden.

5. Je kan zwanger worden tijdens het slikken van de pil.

Hoewel de kans erg klein is, is het mogelijk om zwanger te worden tijdens het slikken van de pil. Geen pil biedt 100% bescherming. Verder kan diarree of overgeven de werking van de pil voor een groot deel verminderen.

6. De pil voor mannen.

Hoe fijn zou het zijn als jij niet elke dag hoeft te denken aan de pil? In de toekomst is het wellicht mogelijk dat er een (prik)pil komt voor mannen. Er worden namelijk al verschillende onderzoeken gedaan naar anticonceptie voor mannen.

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF