fbpx

6x tips voor een productieve start van de dag

Wakker worden, social media checken en je daarna nog een keer omdraaien; klinkt best fijn, maar echt productief is het niet. Als je een drukke dag voor de boeg hebt, kan tijd behoorlijk kostbaar zijn. Wij hebben zes tips voor een goede start van je (werk)dag op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee! 

1. Bereid je voor

Start de dag met het doornemen van je to do-lijst. Schrijf ‘s avonds al op wat je de volgende dag allemaal wil bereiken. Op die manier kun je ‘s ochtends direct van start gaan. No time to waste!

2. Wees reëel

Stel haalbare doelen voor jezelf. Tien afspraken op één dag inplannen, is niet reëel. Evenals een takenlijstje van vijf A4’tjes. Bepaal een minimum van wat je af wilt hebben. Alles wat daarbovenop komt, is mooi meegenomen!

3. Maak gebruik van je (ochtend)energie

Na een goede nacht slapen, heb je ’s ochtends veel energie en motivatie om aan de slag te gaan. Gebruik deze tijd nuttig en start direct met je belangrijkste taken; ook datgene waar je tegenop ziet. Als je daar een kruis doorheen kan zetten, ga je de rest van de dag vol moed en energie tegemoet.

4. Rond taken af

Focus! Begin pas aan iets nieuws nadat je iets anders hebt afgerond. Pas als je klaar bent met een taak mag je even kletsen met collega’s of een tweede bak koffie halen.

5. Social media

Facebook, Instagram en Twitter zijn funest voor je productiviteit. Zorg dat je Social Media links laat liggen totdat je bepaalde taken af hebt. Voor je het weet ben je namelijk een uur verder zonder dat je iets productiefs hebt gedaan…

6. Sta vroeg op

Voor avond mensen is dit verschrikkelijk om te horen, maar sta vroeger op! Je kunt in alle rust aan je lijstje beginnen en het zal enorm goed voelen wanneer jij al dingen af hebt terwijl de rest van het land nog moet ontwaken.

Door bewuster om te gaan met je tijd merk je binnen no-time dat je veel productiever kunt zijn. Wedden dat je door je taken heen vliegt?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF