fbpx

6 tips om na de vakantie weer stressvrij te beginnen

Veel mensen zien er tegenop om na hun heerlijke rustgevende vakantie weer te beginnen met werken. De eerste werkdag begint al snel stressvol door de hoeveelheid taken die nog gedaan moeten worden. Dat wil je natuurlijk niet. Hoe kun je nou na je vakantie ontspannen en zonder stress weer aan het werk gaan? Wij geven zes tips

1. Begin rustig

Het is geen goed idee om na  een ontspannen vakantie gelijk weer terug het stressvolle werkleven in te duiken. Begin rustig en gun jezelf die rust ook. Begin de eerste dagen niet gelijk met de moeilijkste taken.

2. Plan je taken in

Schiet niet gelijk in de stress als je alle onbeantwoorde mailtjes in je inbox en de stapels werk op je bureau ziet. Verdeel je taken van heel belangrijk naar minder belangrijk en begin alles in te plannen. Het stellen van prioriteiten zorgt voor rust in je hoofd.

3. Houd het vakantiegevoel vast

Veel mensen zien er tegenop om weer te beginnen, want ja, hoe heerlijk ontspannen was die vakantie ook?! Probeer dat vakantiegevoel vast te houden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld activiteiten die je in de vakantie prettig vond na je werk ook te doen: wandelen, op een terrasje zitten of misschien wel zwemmen. Dit alles kan zorgen voor een blijvend relaxed gevoel!

4. Ga buiten het kantoor lunchen

Hoe verleidelijk het ook is om je lunch snel op te eten achter je bureau, je zal merken dat je je veel ontspannender voelt als je buiten de deur gaat lunchen. Het buiten de deur eten zorgt ervoor dat je er even tussenuit bent en daarna weer vol nieuwe energie aan de slag kunt. Dit draagt ook nog eens bij aan de relatie met je collega’s.

5. Neem ideeën mee naar je werk

Doordat je in je vakantie fris en ontspannen bent, kijk je tegen bepaalde dingen heel anders aan. Soms ontstaat er opeens een briljant idee dat je normaal nooit had bedacht. Neem deze creativiteit mee naar je werk zodat je je collega’s kunt verrassen en enthousiasmeren.

6. Blijf positief

Hoe fijn je vakantie ook was, er zijn natuurlijk genoeg leuke aspecten aan je werk! Probeer de leukste dingen van je werk voor jezelf op te noemen, zo kom je erachter dat het ook weer niet zó erg is om weer te beginnen.

Wil jij stressvrij blijven?

Rescue Bach BonbonsVoor een extra steuntje in de rug zijn er RESCUE® PLUS bonbons. Een RESCUE® variant met vitamine B5* en B12. Vitamine B5 ondersteunt tijdens drukke werkzaamheden en in spannende tijden. Vitamine B12 draagt bij aan de geestelijke veerkracht en is goed voor onze gemoedstoestand. Meer weten over vitamine B5 en B12 »

Benieuwd naar ervaringen van trouwe gebruikers van Bach RESCUE?® Lees dan hun ervaringsverhalen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF