fbpx

6 redenen waarom je vaker de fiets moet pakken

Het is vandaag (31 mei) de Nationale Fiets naar je Werk Dag! Met het mooie weer van vandaag en de afgelopen dagen is er geen enkele smoes geoorloofd dat je niet vaker de fiets moet pakken naar je werk. Wij geven je een aantal redenen waarom de fiets het vervoersmiddel is voor naar je werk. 

Fietsen vermindert stress

Elke vorm van beweging zorgt voor de aanmaak van endorfine. Het stofje dat zorgt voor dat gelukkige gevoel en voor de afname van je stressgevoel. Dus ook dat ritje naar je werk is hier verantwoordelijk voor!

Veel calorieën verbranden

De rit naar je werk mag je gewoon meerekenen bij je totale calorieverbranding over de dag heen. Die hometrainer mag je voortaan overslaan ;). Een halfuurtje fietsen levert je al gauw 140 calorieën op. Nog meer uit je fietsroute halen? Maak er een intervaltraining van. Dit doe je door bijvoorbeeld elke dertig seconden zo hard te fietsen als je kunt. Door dit toe te passen train je je conditie en verbrand je nog meer calorieën.

Geld besparen

Er weleens over nagedacht hoeveel geld je bespaart wanneer je de auto laat staan (of het OV) en gaat fietsen? Je zorgt voor de aanschaf van een kwalitatief goede fiets maar in de toekomst hoef je geen geld meer te reserveren voor de brandstofkosten van je auto. En wat dacht je van de parkeerkosten, waar toch vaak om wordt gevraagd in de drukke en grote steden. Dagen waarop het droog is en de zon schijnt is het helemaal geen moeite om de fiets op te stappen. Voor de echte bikkels als het regent: de aanschaf van een goed regenpak.

Milieubewust

We zijn steeds bewuster van het milieu en de schadelijke stoffen die we door onze manier van leven de aarde meegeven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de auto, scooter of motor. De fiets is daarentegen een milieubewuste keuze. Dit vervoersmiddel laat geen uitlaatgassen vrij in de lucht en dat is beter voor het milieu. Hoe meer mensen de fiets pakken, hoe minder uitstoot van schadelijke stoffen. Lief zijn voor het milieu begint bij jezelf 🙂

Hart

Je dagelijkse fietsrit zorgt voor een verminderde kans op diabetes en andere hart- en vaatziektes. Wanneer je fietst zorgt dit voor een betere bloeddoorstroming. Afvalstoffen worden op die manier beter afgevoerd wat als gevolg schone bloedvaten heeft. Een win-win situatie.

Snel en flexibel

Je zou denken dat je met een auto sneller overal kunt komen maar in de stad ben je toch voordeliger uit op de fiets. Je komt minder stoplichten tegen maar je kunt vaak ook kortere routes nemen dan met de auto. Het allermooiste is nog dat je nooit in de file komt te staan met je fiets. Daarnaast ben je zo flexibel als je op de fiets bent. Wanneer er wegwerkzaamheden zijn kun je op de fiets snel reageren en een andere route pakken. Daarnaast kun je gaan en staan waar je wilt. Je hoeft niet te wachten op de bus of de trein bijvoorbeeld.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF