fbpx

5x zo zorg je voor een gelukkig(er) seksleven

Uit een studie onder vrouwen van achttien tot 49 jaar van de Universiteit uit Texas blijkt dat er een samenhang bestaat tussen vrouwen die blij zijn met hun lichaam en vrouwen die gelukkig zijn met hun seksleven. Niet heel gek, want als je je zeker voelt over je lichaam, maak je je tijdens de seks ook niet druk over wat je bedpartner ervan vindt. Waar je nog meer aan kunt merken of je seksleven wel of geen boost nodig heeft, zetten we op een rijtje.

1. Laat weten wat je fijn vindt

Communicatie is belangrijk. Praat met je partner over seks. Geef aan wat je fijn vindt en wat niet en geef je partner ook de kans om te zeggen wat hij anders wil (of juist niet). Wanneer jullie er niet meer over praten, zal je merken dat je seksleven langzaam achteruit gaat. Je moet samen op zoek naar het perfecte recept.

2. Plan jullie date night

Veel mensen denken dat je seks niet kan plannen en dat je het spontaan moet laten gebeuren. We zeggen niet dat je hiermee moet stoppen, maar soms kan het goed zijn een avond vrij te plannen met je partner. Waarschijnlijk hebben jullie allebei een druk leven, het is dus belangrijk dat je dates plant. Of je nu samen een film gaat kijken of uiteten gaat. Neem de tijd voor elkaar en doe wat leuks om de sleur te doorbreken. Als jullie beiden ontspannen zijn, is de kans groot dat je sneller in de stemming komt.

3. Kwaliteit boven kwantiteit

Uit verschillende studies is gebleken dat meer niet altijd gelukkiger maakt. Als je constant denkt dat ‘een normaal leven’ bestaat uit meer seks, word je er niet gelukkiger van. Het kan er zelfs in resulteren dat je er helemaal geen zin meer in hebt. Maak je dus vooral geen zorgen om de kwantiteit, maar focus je op de kwaliteit.

4. Doe niets wat je niet wilt

Misschien voor de hand liggend, maar toch belangrijk om even te noemen. Waarom zou je iets doen waar je zelf geen zin in hebt? Dat is de grote vraag. Toen schijnen velen dit nog te doen. Dit wordt ook wel pity sex of mercy sex genoemd. Je gaat eigenlijk uit medelijden met je partner naar bed. Wanneer je dit te vaak doet, daalt je libido. Dit komt doordat je hersenen seks dan herkennen als iets dat moet, in plaats van iets dat leuk is.

5. Verandering is goed

Zorg dat je niet in een sleur terecht komt en probeer dit dan ook op tijd te voorkomen. Locatie (niet in bed) en kleding (een kittig pakje) kunnen al een hele hoop doen. Bespreek dit vooral met je partner en wees niet bang voor een beetje verandering.

Bron: Prevention
Beeld: ShutterstockWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF