fbpx

5x zo blijf je dicht bij jezelf + WIN

Trouw blijven aan jezelf is ontzettend belangrijk, maar in sommige situaties kan het lastig zijn. Iedereen denkt, leeft en voelt anders waardoor mensen het gevoel hebben dat ze zichzelf moeten veranderen. Deze vijf tips kunnen je helpen om dicht bij jezelf te blijven. Ook kan het winnen van het boek ‘pluk je geluk‘ zorgen voor extra balans in je leven (scroll naar beneden): 

Durf je te onderscheiden

Iedereen heeft andere emoties, gevoelens en gedachtes. Maar niet iedereen durft deze te laten zien, helemaal als ze afwijken van de groep. Als je dicht bij jezelf wilt blijven is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt of iets jouw mening is of die van een ander. Sta elke dag even stil bij je eigen gevoelens en gedachtes zodat je weet wat er bij jou past.

Accepteer jezelf

Niemand is perfect, dus verwacht ook geen perfectie bij jezelf. Accepteer dat je goed bent zoals je bent en vergelijk jezelf niet met anderen. Alleen als je jezelf accepteert kan je dicht bij jezelf blijven. Je zal merken dat het accepteren van je eigen gedachtes, gevoelens en uiterlijk leidt tot een groei van je zelfvertrouwen.

Doe niks wat niet goed voelt

Merk je dat je vaak achteraf denkt: ‘had ik het maar niet gedaan’? En/of wordt jij makkelijk meegesleept in situaties door je omgeving? Probeer bewuster om te gaan met je wat je fijn vind en wat niet. Als je de dingen doet die helemaal goed voelen en vaker ‘nee’ zegt situaties waarover je twijfelt voel je je trotser over jezelf. Het stellen van grenzen zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf blijft.

Negeer prestatiedruk

In onze ‘prestatiemaatschappij’ is er een hoop druk om te voldoen aan bepaalde normen en waarden. Sommige mensen hebben al vanaf hun jeugd meegekregen dat ze íéts moeten presteren, dit kan een krijgen van een goede baan zijn, maar ook bijvoorbeeld het krijgen van kinderen. Door het negeren van deze prestatiedruk kan je doen wat je écht wilt doen i.p.v beïnvloed te worden door een ander.

Vergeet je eigen behoeften niet

Hoe fijn is het om een ander te helpen of te verzorgen? Soms kunnen we zo in een ander opgaan dat je je eigen basisbehoeften vergeet. Neem bijvoorbeeld genoeg rust, slaap en eet/drink goed, doe dingen die jij leuk vind en vooral: zoek hulp als jij een keer zelf hulp nodig hebt! Je kan alleen een ander helpen als je ook regelmatig aan jezelf denkt.

pluk je geluk

WIN!

Esther Kreukniet schrijft een boek dat perfect bij WENDY past: ‘pluk je geluk, recept voor jouw geluk’. In dit boek wordt er met behulp van mooie oefeningen, voeding, tips en adviezen een balans gecreëerd waardoor je dichter bij jezelf en bij je eigen geluk komt te staan. In dit boek schrijf je zelf je eigen recept waar jij gelukkig van wordt en dat straal je uit. Niet te streng, niet te gek en bruikbaar in je eigen leven! Wij mogen vijf exemplaren weggeven, wil jij dit inspirerende boek winnen? Reageer dan onder het bericht op onze social media-kanalen Instagram en Facebook waarom jij dit boek wilt winnen.

De winnaars zijn inmiddels bekend gemaakt. Wij feliciteren Lisa Bloemers, Evelien Teunisse, Liek La Vos, Sietske Blok en Bernice de Wind met het winnen van het boek ‘Pluk je geluk’. Het boek komt zo snel mogelijk jullie kant op. Veel leesplezier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF