fbpx

5x voordelen van yoga voor kinderen

Yoga is een fijne manier voor veel volwassenen om ontspanning te vinden in het dagelijkse, drukke leven. Maar yoga heeft voor kinderen ook veel voordelen. Wij zetten er vijf op een rijtje. 

Minder stress

Stress lijkt iets waar alleen volwassenen last van hebben, tenslotte heb je als volwassene veel meer verplichtingen en verantwoordelijkheden. Maar als je merkt dat jouw kind druk en hyperactief is en weinig geduld heeft, kan jouw kind ook last hebben van stress. Yoga kan kinderen helpen om weer rustiger te worden. Houd er rekening mee dat yoga voor kinderen in eerste instantie vaak een beetje onwenning is en kinderen zullen gaan giechelen omdat ze zenuwachtig zijn. Maar de rust komt vanzelf na een paar keer oefenen. 

Bewustzijn van lichaam

Door verschillende yoga oefeningen te doen, gebruik je verschillende spieren en heb je motorische vaardigheden nodig. Balans houden, coördinatie en ondertussen rustig blijven ademhalen is allemaal belangrijk bij yoga en zorgt ervoor dat jouw kind zich volledig focust op zijn lichaam. Door vaker yoga te beoefenen leert een kind waartoe hij fysiek allemaal in staat is. 

Kracht

Door spieren te gebruiken, balans te vinden en de rust in de ademhaling te bewaren, krijgen kinderen veel kracht. De toegankelijkheid van yoga zorgt ervoor dat je niet snel doorhebt hoezeer je je spieren gebruikt en jouw lichaam sterker maakt. Maar het gaat zeker niet alleen om fysieke kracht, maar juist ook mentale. Door te merken dat het lukt om in een ingewikkelde houding rustig te blijven, zul je meer zelfvertrouwen krijgen. 

Houding

Door het vele schermgebruik van kinderen ontstaat er vaak een verkeerde houding. Het vele ‘hangen’ kan ervoor zorgen dat kinderen op latere leeftijd veel last krijgen van bijvoorbeeld hun rug. Met yoga kunnen kinderen op een simpele manier aan een goede houding werken, vaak zonder dat zij het doorhebben. 

Ademhaling

Door juist adem te halen, kan de longcapaciteit vergroot worden en de hersenfuncties verbeterd. Een juiste ademhaling houdt in dat je diep in- en uitademt met een regelmatig ritme. Als kinderen het van jongs af aan al meekrijgen, zal dit uiteindelijk de natuurlijke ademhaling worden. 

Zie jij het wel zitten om met jouw kind yoga te doen? Ga eerst eens samen op les, zodat je weet dat je de houdingen goed leert en dus zoveel mogelijk profijt haalt uit yoga. Heb je geen kind, maar wel een kat? Probeer daar dan ook eens je yogamaatje van te maken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF