fbpx

5x positiever denken: zo makkelijk kan het zijn!

Is bij jou het glas altijd halfleeg? Geen probleem, iedereen kan optimisme leren. Daarvoor moet je wel aan de slag: door anders te denken én te handelen. Omdat de eerste stappen de belangrijkste zijn, hier de eerste vijf stappen. 

1. Bedenk drie goede dingen

Denk voor het slapengaan aan drie leuke dingen die de afgelopen dag zijn gebeurd. Bijvoorbeeld een fijne maaltijd, een leuk gesprek of een mooie wandeling. Volgens deze theorie van ‘The Good Things’ word je je op deze manier bewust van de goede dingen in je leven.

2. Relativeer

Sta stil bij hoe goed je het eigenlijk hebt. Niet alleen in vergelijking tot mensen elders in de wereld, maar ook tot vorige generaties.

3. Zoek optimistische vrienden

Optimisme werkt aanstekelijk, koester dus je vrolijke vrienden. Ze kunnen je geluksgevoel met wel vijftien procent doen stijgen. Bij een optimistische goede kennis is dit trouwens al tien procent(Lees trouwens ook eens ons item over 7 dingen die optimistische mensen doen…).

4. Maak je niet druk

Althans: niet over de dingen waar je geen invloed op hebt. Die leveren alleen maar frustraties op. Alleen de zaken waar je iets aan kunt doen, verdienen je aandacht.

5. Beloon jezelf

Een echte optimist leert van falen en gaat weer door. En geeft zichzelf bij succes een schouderklopje. Wees als je het goed doet, dus – terecht – trots op jezelf.

Heb je zelf nog tips voor ons die positiever denken stimuleren? laat het ons dan weten in een reactie onder dit artikel. Zo helpen we elkaar een beetje.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF