fbpx

5x leuke kerstfilms die je gezien moet hebben

Het is bijna kerst, dit betekent nog bergen aan kerstfilms te zien. Wij snappen dat het moeilijk is te kiezen tussen de enorme voorraad aan films. Daarom hebben wij er vijf voor je op een rijtje gezet, die je gezien moet hebben!

The Holiday (2006) Netflix, Amazon Prime, Pathé Thuis

We trappen af met een heerlijke romcom. In deze film wisselen de rijke Amanda Woods (Cameron Diaz) en de Engelse Iris (Kate Winslet) van huizen. Amanda moet haar draai gaan vinden in een koude Engelse cottage en Iris komt terecht in een groot huis in Los Angelos. We worden meegenomen in hun ervaringen en hun niet altijd soepele liefdesleven. Heb jij zin in een beetje romantiek deze koude dagen? Dan is dit de perfecte film voor jou.

THE20HOLIDAY2007122220Cameron Diaz 1 SF.jpeg 5x leuke kerstfilms die je gezien moet hebben

Klaus (2019) Netflix

Deze film is een animatie maar zeker niet alleen voor kinderen. Dit verhaal gaat over de luie en onhandige man, Jesper, die de zoon is van de directeur van een postschool. Zijn vader wil hem een lesje leren en stuurt hem naar het besneeuwde plaatsje Smeerensburg. Als het hem lukt om in één jaar tijd zesduizend brieven te bezorgen, mag hij terugkomen. Hij ontmoet daar een kluizenaar genaamd Klaus, en dan gebeurt er iets magisch.

Waarom zegt de Kerstman altijd “Ho! Ho! Ho!’? Hoe kwam hij aan zijn rendieren? Waarom reist hij met een slee? Al deze vragen zullen worden beantwoord in dit geweldige verhaal over één man, die het lot verandert van een stad die ooit alleen maar woede kende en nooit vriendschap. Het einde van Klaus zal je beroeren.

AAAABYEZ2MTaYGYdX9oY48qDTSpyqTtj5UJ02X PmnEtPcr2CW7B8bx3RiGbYt 2q3YvEsV5BYL98FNDuat65jAB zVra75rHCOEegiQ 5x leuke kerstfilms die je gezien moet hebben

Elf (2003) Amazon Prime, Pathé Thuis

Als je zin hebt in een avond lachen, gieren en brullen is dit de perfecte film voor jou. Het kleine weesje Buddy komt op kerstavond per ongeluk terecht in de ‘slechte zak’ van de kerstman en belandt op de noordpool. Hij wordt door de elfen opgevoed als één van hen. Naarmate hij groter wordt, is hij steeds minder geschikt voor de elfenlevensstijl. Hij krijgt te horen over zijn echte vader en besluit hem in New York te bezoeken. Buddy’s natuurlijke glimlach en elf-achtige enthousiasme passen echter niet echt bij New York, en al helemaal niet bij zijn vader, die hem afwijst.

https i.cdn .tntdrama.com assets images 2022 11 Elf 1600x900 1 5x leuke kerstfilms die je gezien moet hebben

How the Grinch Stole Christmas (2000) Netlix, Amazon Prime, Pathé Thuis

Er is rond eerste kerstdag geen plaats zoals Whoville. Ja, elke Who in Whoville houdt van Kerst. Alleen de Grinch (Jim Carrey), die ten noorden van Whoville woont, niet. De Grinch heeft een hekel aan kerst en alles wat er mee te maken heeft. Cindy Lou Who duikt in het verleden van de Grinch omdat ze hem wil helpen. Ze komt erachter dat hij geen slechte Who was, maar gewoon anders.

Dit is echt een feel-good film, waarin Jim Carrey de rol van de Grinch, hilarisch uitspeelt.

MSDDRSE EC012.jpg 5x leuke kerstfilms die je gezien moet hebben

Polar express (2004) Amazon Prime, Pathé Thuis

Wanneer een kleine jongen een buitengewone treinreis naar de Noordpool maakt, begint hij aan een reis van zelfontdekking. Die laat hem zien dat het wonder van het leven nooit vervaagt voor degenen die geloven. The Polar Express combineert klassieke verhalen met baanbrekend film maken. Het is de eerste speelfilm die ooit volledig in dit formaat is opgenomen. Deze klassieker moet je gezien hebben!

MV5BMTg0MTg1MjY1OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDMzNjgyMw@@. V1 5x leuke kerstfilms die je gezien moet hebbenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF