fbpx

5x gezonde theesoorten en de werking op onze gezondheid

Wind, regen, kou: typische Nederlandse herfst. En wat drinken wij graag in Nederland tijdens deze koudere maanden? Inderdaad: thee! Wij hebben voor jou 5 lekkere en gezonde theesoorten op een rijtje gezet. Waar is welke thee goed voor?

1. Groene thee

Tijdens de herfst wordt iedereen sneller ziek. Dit willen we natuurlijk niet. Als je drie kopjes groene thee per dag drinkt, versterkt dat je immuunsysteem. Groene thee bevat namelijk krachtige antioxidanten, vitamines en mineralen die helpen ziektes te bestrijden. Word je nou toch ziek? Dan zorgt groene thee ervoor dat je je sneller beter voelt.

2. Kamillethee

Vanaf nu is het ook eerder donker in verband met de wintertijd. Dit betekent niet per se dat we beter kunnen slapen. Kamillethee is de perfecte thee om te drinken wanneer je last hebt van slapeloosheid, stress of angst. Kamillethee heeft namelijk kalmerende eigenschappen die ervoor zorgen dat je je meer ontspannen gaat voelen.

3. Gember thee

Verkoudheid. Een van het meest vervelende, maar ook het meest voorkomende kwaaltje. Een lekker kopje gemberthee kan helpen om er weer snel van af te komen. Gemberthee wordt namelijk gemaakt van de gemberwortel. De thee zit vol met antioxidanten, vitamines en mineralen. Het kalmeert onder andere ook nog je maag, het versterkt je immuunsysteem en het verbetert de doorbloeding.

4. Rozenbottelthee

Door de kou hebben we ook sneller last van een blaasontsteking. Thee van de rozenbottel bevat veel vitamine C en verschillende antioxidanten. Een paar kopjes van deze thee per dag drinken, is dus erg verstandig. Het helpt bij het wegspoelen van de slechte bacteriën!

5. Muntthee

Een verse muntthee gaat er tijdens deze koude maanden bij ons wel in! Deze thee is, naast dat deze lekker is, ook nog eens goed voor je luchtwegen. Ook verbetert muntthee de algemene alertheid van mensen. Best handig tijdens deze donkere dagen!

Bekijk hier recepten voor verse en gezonde thee.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF