fbpx

5x gezonde redenen om meer seks te hebben

We hoeven jou waarschijnlijk niet te vertellen dat seks met je grote liefde geweldig is. Maar het is niet alleen heel lekker, het levert ook nog eens de nodige voordelen op voor je gezondheid. Wendy Online zet vijf gezonde redenen voor een dagelijkse vrijage op een rijtje.

1. Calorieën verbranden

Hoewel seks niet per se zorgt voor uitbundige spierballen of een sixpack, zorgt het er wel voor dat je de nodige calorieën verbrandt. Tijdens een bedsessie van pak ‘m beet dertig minuten verbrand je al snel 85 tot 200 calorieën. Mocht je dus dagelijks een half uurtje seksen, dan kan dit er in wezen voor zorgen dat je jaarlijks 4,5 kilo afvalt. Je lichaam trainen was nog nooit zo leuk!

2. Minder stress

Door te vrijen wordt je bloeddruk en algemeen stressniveau verlaagd. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig seks hebben, veel beter om kunnen gaan met stressvolle situaties. En de fijne knuffels achteraf werken natuurlijk ook hartstikke ontspannend.

3. Betere nachtrust

Tijdens een orgasme komt het stofje oxytocine vrij dat ervoor zorgt dat je makkelijker in slaap komt. Lukt het je niet om een orgasme te krijgen? Kijk dan eens naar dit lijstje voor een goede nachtrust.

4. Goed voor je hart

Ook al denken veel mensen dat je door de inspanning tussen de lakens een verhoogd risico op een hartaanval loopt, is hier helemaal niets van waar. Een onderzoek van de universiteit van Queens toont juist aan dat mensen die drie of meer keer per week seksen, hun kans op een hartaanval of beroerte met de helft terugdringen.

5. Het helpt je partner

Door dagelijks te vrijen, houd je niet alleen de band tussen jou en je partner sterk, je kan hem ook helpen beschermen tegen kanker. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mannen die op regelmatige basis ejaculeren, ruim dertig procent minder kans op prostaatkanker hebben. Tuurlijk, ze kunnen dit ook bereiken met wat handwerk, maar het échte werk is stukken leuker.

Bron: Yahoo! HealthWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF