fbpx

5 x Nederlandse documentaires die je raken

Een documentaire op Netflix of op de BBC, super interessant. Maar wist jij dat er ook heel veel Nederlandse documentaires zijn die echt wat in je los kunnen maken? Team WENDY schreef samen een lijst uit met de vijf documentaires die hen de afgelopen jaren het meest hebben geraakt. 

1 Jij bent van mij

De rode draad van deze documentaire is het verhaal van Harry Sacksioni, hij werd 40 jaar lang gestalkt. Naast het verhaal van Harry, vertellen verschillende slachtoffers wat het met hen heeft gedaan. Want stalking kan je leven verwoesten.

Bekijk hier de documentaire.

2 Anna Wil Leven

Een spraakmakende documentaire van een paar jaar geleden. Anna Wil Leven gaat over Anna die lijdt aan anorexia nervosa. Een vreselijke ziekte waar ze compleet aan onderdoor gaat. Ze wil blijven leven, maar kan het gewoonweg niet, omdat de ziekte haar overneemt. De pijnlijke strijd is prachtig neergezet in beeld. Want ondanks al het kwaad, zit er ergens nog een sprankje hoop in Anna.

Bekijk hieronder de hele documentaire.

3 Ik rouw van jou

Presentatrice Nellie Benner verloor op haar 28ste haar moeder. Hoewel iedereen van haar verwacht dat ze weet hoe ze moet rouwen, kan ze niet goed omgaan met het verlies. Samen met anderen die iemand hebben verloren gaat ze het gesprek aan en probeert ze haar verlies een plekje te geven.

Bekijk hieronder de trailer en bekijk hier de hele documentaire.

4 De kinderen van Ruinerwold

De kinderen van Ruinerwold hebben afgelopen jaren in het middelpunt van de belangstelling gestaan. Om voor eens en altijd alle oordelen en speculaties achtig zich te laten doen vier kinderen hun verhaal in deze documentaire serie. Ze vertellen gruwelijke dingen, maar je ziet ook hoe ze hun leven weer opbouwen en het geluk terugvinden.

Bekijk hieronder een interview dat Israel en Edino, twee van de kinderen van Ruinerwold, deden bij de Vooravond en bekijk hier de documentaire.

5 Turn!

Een topsporter als kind. Het is niet altijd even makkelijk, want waar trek je de grens voor je kind? In de documentaire ‘Turn!’ spreekt een moeder Esther Paradijs zich uit over haar gevoelens en gedachtes. De draaikolk van jaloezie, competitiedrang en trots doet haar veel. Moet je koste wat het kost talenten ontwikkelen?

Bekijk hieronder een interview met Roman, de zoon van Esther en bekijk hier de documentaire.

Lees meer kijk-, lees en luistertips:

Barbara Sloesen en Jim Bakkum over Zwaar Verliefd 2

Sophie werd op haar vijfde verlaten door haar moeder: ‘Ze zou een weekje wegblijven, maar kwam nooit meer terug’

Kyra vluchtte weg met haar kind: ‘Jarenlang was ik bang voor een wraakactie van mijn Iraanse schoonfamilie’

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF