fbpx

5 tips voor wie altijd (te) druk is

Heb jij daar ook last van: het onrustige gevoel dat je altijd achter de feiten aanloopt? Dat je het altijd druk hebt, maar hoe hard je ook werkt, er lijkt geen einde te komen aan je to do-lijst? In dat geval komen deze tips van timemanagementexpert Martine Vecht als geroepen.

Aan de slag

Doe je de dingen halfbakken, dan blijven de sporen van je activiteiten storend rondslingeren en mis je het prettige gevoel iets afgerond te hebben. De dingen in één keer goed doen vergt slechts een fractie meer discipline. Gewoon doen dus.

Even ademhalen

Als je beseft dat je niet altijd invloed hebt op de gebeurtenissen, maar wel kunt kiezen hoe je erop reageert, ervaar je meer grip en zelfvertrouwen: je weet dat je je kunt aanpassen.

Succesje tellen

Als je aan het eind van elke dag stilstaat bij wat positief of plezierig was, komt er in het beloningscentrum van je hersenen een stofje vrij waar je een prettig, tevreden gevoel van krijgt. Uit onderzoek is gebleken dat het dagelijks benoemen van positieve zaken significant bijdraagt aan je geluksgevoel. Een perfect middel tegen stress dus.

Denk oplossingsgericht

Vraag je niet af: ‘Wat zal ik doen, dit of dat?’ maar liever: ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat…’ Een goede hoe-vraag is de helft van de oplossing.

Laten bezinken

Soms kun je beter een nachtje slapen over een besluit. Laat het in je onderbewuste doorwerken. Onder de douche heb je dan wellicht een eureka-moment.

Als je de smaak te pakken hebt gekregen, wie weet is Martine’s Timemanagementkalender dan wat voor jou. Daaruit komen ook deze tips. De scheurkalender staat vol praktische tips (‘Drie werkdagen per jaar besparen? Begin met “tovertypen”’) tot algemene wijsheden (‘You will never find time for anything. If you want time, you must make it.’). Hopelijk kom je dan eindelijk af van dat vervelende gevoel dat je altijd achtervolgt én heb je daadwerkelijk tijd over om leukere dingen te doen.

Heb jij een andere manier waarop je ervoor zorgt dat je het nooit té druk hebt? We horen het graag!

Is er iemand die deze tips niet nodig heeft?


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF