fbpx

5 tips voor een zelfverzekerd dagje strand

WENDY Magazine heeft een bikini-onderzoek uitgevoerd: “hoe zelfverzekerd ben jij in bikini?’’ En de resultaten zijn bekend: maar liefst 64% van de vrouwen durft niet een foto in bikini op social media te plaatsen en 83% vergelijkt haar lichaam op het strand met dat van andere vrouwen. Niet nodig vinden wij! Maak gebruik van deze 5 tips en hopelijk loop jij deze zomer een stukje zelfverzekerder op het strand.

1. Let op je houding

Als je over het strand loopt en je voelt je onzeker, dan zie je dat terug in je houding. Vaak hanger je schouders naar beneden, loop je niet met je borst vooruit en kijk je naar de grond. Houd dus de volgende houding aan: loop rechtop, schouders omlaag en kijk recht vooruit. Je zal merken dat als je dit volhoudt, je je vanzelf zekerder voelt en dus meer gaat stralen.

2. Glimlach

Lachen, lachen en nog eens lachen. Door een glimlach op je gezicht te hebben, word je ontspannen. Je hersenen krijgen namelijk een seintje en denken dat je vrolijk bent. Een lach werkt ook aanstekend voor anderen, dus een win-win situatie!

3. Relativeer

Je ligt heerlijk op het strand, bent aan het ontspannen, de zon schijnt… Waarom voel je je zo onzeker? Waarom vergelijk je je met het lichaam van andere vrouwen? Is dit echt nodig? Houd je vast aan het gevoel van vrijheid, blijheid. Jij hebt de vrije tijd om op het strand te liggen en te ontspannen, terwijl een ander dat misschien helemaal niet kan.

4. Accepteer je lichaam

Het klinkt cliché, maar wees blij met wie je bent en accepteer je lichaam. Uit het WENDY’s bikini-onderzoek blijkt dat bijna 75% van de vrouwen met een buikje, daar onzeker over is. Probeer te accepteren dat je bent wie je bent, vaak valt het jou je eigen lichaamsdeel veel meer op dan een ander.

5. Kleed je juist

Het is makkelijker gezegd dan gedaan: accepteer je lichaam. Je op een juiste manier kleden kan hier goed bij helpen. Ben jij onzeker over je buikje of heupen? Draag dan een broekje met hoge taille. Ben je smal gebouwd en heb je weinig rondingen? Kies dan voor een opvallende bikini met een print of franjes.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF