fbpx

5 tips voor een sneller spierherstel na het sporten

Of je nu aan duursport of aan krachtsport doet, spierherstel staat aan de basis van het ontwikkelen van gezonde, sterke spieren. Herstel na het sporten is net zo belangrijk als het sporten zelf. Wij geven je 5 tips die bijdragen aan een sneller herstel.

1. Houd je vochtbalans op peil

Dagelijks verlies je gemiddeld 2 liter vocht. Denk daarbij aan transpireren, ademhalen en ontlasting. Vocht, dat voor een groot deel uit water bestaat is o.a. een belangrijk transportmiddel voor voedingsstoffen en afvalstoffen in het lichaam. Drink daarom 1,5 tot 2 liter per dag om je vochtbalans op peil te houden.

2. Doe een goede warming-up

Om ervoor te zorgen dat je spieren niet overbelast raken, is het essentieel om je spieren goed op te warmen voor een fysieke inspanning. Een aantal voorbeelden van goede stretchoefeningen zijn lunges, squats en jumping jacks.

VSM Spiroflor 3


Tip
: extra ondersteuning voor soepele spieren

Voelen jouw spieren stijf aan na een langdurige inspanning? VSM Spiroflor warm ondersteunt het herstel van spieren na fysieke inspanning. Deze gel bevat onder andere het natuurlijke ingrediënt Bellis perennis (madeliefje) dat een goede doorbloeding van zwaarbelaste en gevoelige spieren en pezen bevordert.
Goed om te weten: VSM Spiroflor warm is ook geschikt om te gebruiken bij de warming-up!

3. Geef je lichaam de tijd om te herstellen

Je spieren worden sterker door rust. Dat klinkt misschien raar, maar rust is net zo belangrijk als het leveren van een inspanning. Je kunt dit vergelijken met een batterij. Een halfvolle batterij levert minder energie dan een volle batterij. Zo werkt dat ook voor je lichaam. Geef je lichaam daarom voldoende tijd om de gevolgen van je fysieke inspanning te verwerken. Ook slaap is hierbij belangrijk. Onvoldoende of slecht slapen zorgt ervoor dat je spieren minder groeien en minder snel herstellen.

4. Zorg voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon

Door regelmatig te bewegen houd je je spieren soepel. Je lichaam haalt mineralen, voedingstoffen en energie uit eten, waardoor je ook in het dagelijks leven kan blijven presteren. Belangrijke voedingstoffen zijn eiwitten, vitamine C, magnesium en aminozuren. Denk daarbij aan vette vis, groene bladgroenten, peulvruchten en noten en zaden.

5. Massage: ontspannend en goed voor je spieren

Een massage stimuleert de doorbloeding van je spieren en helpt gespannen spieren tot rust te komen. Ook dit draagt bij aan een sneller spierherstel.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF