fbpx

5 tips voor een heerlijk momentje voor jezelf

Vergaderingen op het werk, het huishouden bijhouden, naar de sportschool, veel mensen zijn behoorlijk druk tegenwoordig. Tijd voor jezelf nemen schiet er dan nog wel eens bij in. Toch is het belangrijkrijk om af en toe tijd vrij te maken om even tot rust te komen, om zo vol nieuwe energie weer door te kunnen. Met deze tips haal je alles uit dat momentje voor jezelf.

Drink een kopje thee op de bank

Na een hectische dag is het heerlijk om lekker op de bank kruipen met een kop thee en echt even te ontspannen. Zo kun je in alle rust nadenken over je dag en je verdere plannen en even alles op een rijtje zetten. Voor je me-time momentje kan beginnen, moet je dan eerst even water koken en dat duurt vaak wel even. Van dat gepruttel van de waterkoker wordt je niet echt rustig. Met een kokend water kraan heb je dat probleem niet. Uit deze kraan komt namelijk direct kokend water, je thee is dus meteen klaar. Zo kun je snel genieten van dat moment van rust en reflectie. Er bestaan ook verschillende varianten van kruidenthee die een extra rustgevende werking hebben. Laat dit moment zo lang duren als voor jou nodig is, zet nog een tweede of misschien zelfs derde kopje thee. Met een frisse blik kun jij er vervolgens weer tegenaan.

Luister een podcast

Podcasts zijn tegenwoordig super populair. Over vrijwel ieder onderwerp is er wel een podcast te vinden. Misschien ben je op zoek naar tips voor een gezonde leefstijl of wil je helemaal opgaan in een crimepodcast. Kies een onderwerp dat bij jou past en waar je helemaal ik kan duiken. Zo vergeet je even alle drukte om je heen en kom je echt tot jezelf. Podcasts variëren ook vaak in lengte van de afleveringen, zo kun je een tijd kiezen die past in jou schema. Even in alle rust een aflevering luisteren en dan weer terug naar de waan van de dag. Podcasts zijn te vinden op Spotify en in verschillende podcastapps.

Maak een wandeling

Wat is er nu rustgevender dan de stilte van de natuur? Ideaal om even je hoofd leeg te maken. Even weg uit de drukte van het kantoor of je huishouden. Zeker nu het weer steeds beter wordt, is het heerlijk om buiten te zijn. Je kunt wandelen in het bos, door een parkje of over de heide. Het hoeft geen lange wandeling te zijn, ook een klein stukje kan je al tot rust brengen. Bovendien is wandelen ook nog eens goed voor je gezondheid. Woon of werk je in de stad en is er geen natuur in de buurt? Ook dan kan wandelen heerlijk zijn! Het gaat er vooral om dat je even de buitenlucht opzoekt.

Lees een boek

Tijdens een momentje voor jezelf is het heerlijk om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven. Met een boek kun je je helemaal onderdompelen in de wereld van de personages. Of het nu gaat om een fantasiewereld of een tijdperk ver in het verleden, alles is mogelijk. Het fijne aan een boek is dat jij zelf bepaalt hoe lang je door wil lezen. Lees je even één hoofdstuk of neem je langer de tijd? Zodra jij er klaar voor bent, kun je dan weer terugkeren naar je eigen wereld.

Ga in bad

Een lekker warm bad, vol met schuim en de frisse geur van je favoriete zeep. Dat klinkt heerlijk, toch?! In bad gaan is de perfecte manier om een drukke dag toch relaxt af te sluiten. Zet een muziekje aan op de achtergrond en laat als je spieren ontspannen door de warmte van het water. Heb je geen bad? Dan is een warme douche ook ideaal om alle stress van je af te spoelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF