fbpx

5 tips van Arie Boomsma om samen te sporten

Veel mensen vinden het moeilijk om motivatie te vinden om te sporten. Arie Boomsma weet als geen ander hoe je wel deze motivatie kunt vinden. Zo vind hij het ook geweldig om samen met mensen te sporten. Arie geeft vijf ideeën om met vrienden, familie of misschien wel collega’s te sporten.

1. De WhatsApp-challenge

Begin een chatgroep met je vrienden, collega’s of familie. Zet er elke dag een ‘challenge’ in. Bijvoorbeeld ‘100 push-ups’, ’12.000 stappen’ of ‘100x opstaan van een stoel’. Je kunt er een wedstrijd van maken, wie het eerst klaar is wint, maar dat hoeft niet. Als groep kun je elkaar motiveren om in ieder geval dat voorgenomen aantal te halen voor het einde van de dag. Zet dan wel iets op het spel; wie het doel niet heeft gered, haalt de volgen- de dag ko e voor alle collega’s. Of doet de afwas die dag. Verzin iets leuks, maar vergeet niet dat het vooral om motivatie gaat!

2. Tandenpoetswedstrijd

Vooral leuk als je samenwoont, met een partner, huisgenoten of je gezin. Ga bij het tandenpoetsen allemaal tegen de muur zitten. Je benen in een hoek van negentig graden. Alsof je op een stoel zit dus, maar dan zonder die stoel. Vervolgens ga je tandenpoetsen, gewoon zoals je dat normaal gesproken ook doet. Maar nu kijk je wie dat muur-zitten het langst volhoudt. Je krijgt er ijzeren dijen van, en een indrukwekkend schoon gebit.

3. De wave in squats

Werkt het best met een groep. Daag je collega’s uit om mee te doen, schakel je hele gezin in, of je vriendengroep. Ga in een cirkel staan. Wijs iemand aan die mag beginnen met een diepe squat. Die persoon blijft ‘beneden’ tot de cirkel weer rond is, want zodra zij of hij in de squat-positie zit, gaat de volgende naar beneden, enzovoort, enzovoort. Net als de wave door een stadion, maar dan squattend. Spreek van tevoren af hoeveel rondjes je gaat maken en probeer dat aantal elke dag, of week, samen te verbeteren. Let op: de wave in squats is ook geschikt voor een kantoortuin. Gewoon vanuit je stoel. Zodra de eerste persoon omhooggaat, gaat de volgende, steeds weer staan en zitten, staan en zitten. Zonder je handen erbij te gebruiken!

4. Nostalgisch trainen

Spreek met zussen, broers, je neven of je nichten af dat je bij elk samenzijn een setje nostalgische dingen doet. In een boom klimmen, zoals jullie vroeger deden. De radslag maken. Kopjeduikelen. Een handstand maken…. Kortom: beleef het plezier uit je jeugd. Probeer dingen waarvan je denkt dat je ze niet meer kunt.

5. Buddy work-out

Maak twee teams van twee. Of als je met meer mensen bent, maak je meer teams van twee personen. Als team moet je zo snel mogelijk 50 squats, 50 push-ups en 50 lunges maken. Bepaal je strategie zorgvuldig. Is het beter om bij elke poging zoveel mogelijk herhalingen te maken voordat je de ander het laat overnemen? Of ben je juist sneller als je om beurten tien herhalingen doet? Of vijf? Het team dat het eerst klaar is, wint. Let op: bij deze Buddy work-out kun je goed een bal-element toevoegen: 50 keer overkoppen, 50 keer hooghouden. Bedenk iets origineels, hou het speels!

WENDY #17 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#17, die nu in de winkels ligt.

wendy 17

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF