fbpx

5 tips om makkelijker los te laten

Soms gaan bepaalde dingen niet zo soepel. Loslaten zou het antwoord kunnen zijn. Maar gaat dit wel zo makkelijk? De volgende tips helpen je met het krijgen van een ‘go with the flow’ mentaliteit:

Accepteer dat je niet alles kunt controleren.

Het leven verandert voortdurend, hier heb je niet altijd de controle over. Het verliezen van deze controle kan lastig zijn, maar besef dat het je ook hele mooie dingen kan opleveren. Zelfs negatieve dingen kunnen je op nieuwe (positieve) plekken brengen.

Kijk je problemen vanuit een ander perspectief.

Om iets los te kunnen laten is het belangrijk dat je het onderwerp in kwestie ook van andere perspectieven bekijkt. Handig hierbij is het vragen van de mening van anderen, een mening van anderen kan ook jouw perspectief veranderen. Onbewust weeg je dingen af of relativeer je een probleem.

Probeer te relaxen.

Relax… zelfs als alles niet zo gaat zoals je zou willen. Doe aan mediteren, yoga of ga een stukje wandelen. Het is makkelijker om dingen los te laten als je je hoofd leeg maakt. Ook is lachen een goede manier om te relaxen, dus nodig je beste vrienden uit en vergeet je zorgen!

Schrijf problemen van je af.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hierdoor is loslaten nog lastiger dan het al is. Door je problemen van je af te schrijven leer je te accepteren. Schrijf je probleem van voor tot achter op en laat los…

Neem genoegen met minder.

Als je volle verwachtingen hebt van iets of iemand, kan je enorm teleurgesteld zijn als het niet is zoals je had verwacht. Besef je dat minder ook goed kan zijn en dat je misschien té veel verwachtingen had. Leer hier vervolgens van waardoor het loslaten de volgende keer weer iets makkelijker gaat.

Lees ook: 17 tips voor minder stressWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF