fbpx

5 tips om je kind meer groente te laten eten

Voor sommige kinderen misschien niet favoriet: groente. Toch is groente erg belangrijk voor kinderen om gezond op te groeien. Het bevat weinig calorieën, maar wel veel vitamines en mineralen. Hoe zorg je er nu voor dat je kind genoeg groente eet? Vijf tips

Gezond tussendoortje

Probeer vaker groente als tussendoortje te geven. Plakjes komkommer, reepjes paprika, snoeptomaatjes of een worteltje, allemaal ideaal als tussendoortje.

Verstop het

Nee, niet letterlijk verstoppen. Verstop groente in sauzen bijvoorbeeld. Laat kant-en-klare sauzen uit de supermarkt lekker staan. Het is veel beter om zelf een tomatensaus te maken. Dan kun je er gelijk wat extra groente aan toevoegen!

Geen zoete beloning, eerst groente

‘Als je je groenten opeet, krijg je een toetje.’ Geen handige tekst, want je kind beseft meteen dat jij een toetje dus ook lekkerder vindt dan groente. Doe liever samen een spelletje als beloning.

Eigen keuze

Laat je kind zelf kiezen. Kinderen vinden het leuk om iets te mogen bepalen. Ze zijn dan gemotiveerder om de groente ook op te eten.

Samen in de keuken

Laat ze meehelpen in de keuken. Wassen, snijden, koken, bereiden, proeven… Je zelfbereide groentjes eet je een stuk liever, toch?



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF