fbpx

5 tips voor body & mind om je herfstdip sneller de baas te zijn

Voor velen zijn de donkere, natte en kortere dagen (hello herfstdip) an sich al reden genoeg om niet meer onder het donzen dekbed vandaan te komen. Tel daar de strengere maatregelen bij op, de vele teleurstellingen van 2020 en een mini-depressie is zo geboren. Daarom delen wij een blog van Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi, waarin ze je tips geeft om je mind & body gelukkig te houden om de herfstdip zo sneller te verdrijven. 

1) Bewegen, bewegen, bewegen

You Gotta Move To Groove, zei een wijze man ooit. Er is bijna niets zo funest voor lichaam en geest als stilstand. Schaf een smartwatch aan of download een stappenteller en houdt een week lang je stappen bij. Kom je makkelijk aan de maatstaaf van 10.000 stappen per dag? Dat dacht je misschien, vaak overschatten we onze beweging. Zeker als deze enkel bestaat uit het bezoeken van de waterkoker om vervolgens weer als een kruising tussen een mummie én Barbapapa weer op de bank te ploffen.

2) Hartslag omhoog

Galmt bij het lezen van deze kop ook gelijk het nummer van Ruth Jacott door jouw mentale speakers? De song komt alweer uit 1997 en heeft een belangrijke boodschap; de hartslag moet omhoog. Het fijnste is het natuurlijk als je knetterverliefd bent en anders zijn er andere manieren. Naast low impact training, zoals lopen en fietsen is het belangrijk om je hartslag flink te laten stijgen -het liefste tweemaal per week-. High Intensity Interval Training is een goede manier om jezelf te activeren, ofwel in het zweet te jagen. Zoek op YouTube naar HIIT workout (beter zoek je in Engelse termen) en de keuze is reusachtig.

3) Doe mee met een online retreat

Wil je lief zijn voor zowel mind als body? Dan is een online retreat iets voor jou. One Day Retreat Ibiza organiseert samen met twee vrouwelijke experts op het gebied van NLP en coaching de Online Morning Retreat. Deze kant-en-klare at home retreat volg je heerlijk met je pyjama nog aan vanuit je slaapkamer, woonkamer of prachtige pied-à-terre. Met de afwisseling tussen fijne yoga flows (beweging), masterclasses (mind), healing en Yoga Nidra (diepste staat van ontspanning) heb je gelijk alle facetten aangetikt. Daarbij is het de ultieme vorm van selfcare en je ontvangt ook nog eens een fijn e-book om een ochtendritueel te creëren. De eerstvolgende data voor de Online Morning Retreat zijn: 21/22 november en 19/20 december 2020. Meer informatie vind je hier.

4) Selfcare first

Selfcare heeft alles te maken met het op liefdevolle wijze voor jezelf zorgen. Smeer je lichaam in met een luxe lotion, neem een warm bad en geniet van een glas rood. Doe de dingen die je blij maken, want het begint allemaal bij jou. Lees een boek, waai uit op het strand of doe gewoon even helemaal niets. Plan dagelijks 10 minuten voor jezelf in, breid uit naar 30 minuten tot zolang je wilt. Als je het maar doet.

5) Mediteer dagelijks om een herfstdip makkelijker te voorkomen

Geleide visualisaties nemen je mee op reis; van een prachtig wit zandstrand tot diep in de Amazone. Door dagelijks te mediteren kun je meer aan én ontsnap je aan de dagelijkse sleur. Begin de dag daarom met een meditatie of maak er gelijk een uitgebreid ochtendritueel van. Zoek op YouTube op guided meditation of neem een abonnement bij House of Deeprelax, voor de allerfijnste visualisaties om je dag mee te beginnen, onderbreken of eindigen.

hefstdipOver Lauri Berkhoudt

Lauri is een dromer, maar maakt ze ook graag waar. Zo is ze twee jaar geleden naar Ibiza verhuisd, waar ze One Day Retreat Ibiza begonnen is met haar vriend. Een platform zoals Nyepi was haar tweede droom en ook deze heeft inmiddels vorm gekregen.

Met Nyepi wil Lau mensen al zo jong mogelijk bewust maken. Zodat ze iets liever voor zichzelf zijn en daarmee ook voor anderen. Ze wou dat ze sommige tools al veel eerder had geweten, daarom deelt ze deze nu graag met jou. Dit doet ze met veel humor en zelfspot. Ze vindt namelijk dat veel ‘spirituele’ mensen zichzelf zo serieus nemen. Ze ontzeggen zichzelf van alles en oordelen stiekem toch ook. Lau oordeelt zo min mogelijk en houdt zichzelf in balans door enerzijds veel te mediteren, de stilte op te zoeken en de natuur in te trekken. Daartegenover staan soms avonden die in de ochtend overgaan, waarbij het zomaar kan zijn dat ze met lamp en al naar beneden valt. Dit alles vormt voor haar een leven in balans. Waarom zou het een het ander uitsluiten?

Meer over geluk lees je hier.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF