fbpx

5 tips om je goede voornemens dit jaar wel vol te houden

Goede voornemens. Ongeveer driekwart van de mensen maakt ze, maar na amper twee weken vliegt een groot deel ervan vaak alweer in de prullenbak. Er bestaat dan ook niet voor niets een Sjaak Afhaak-dag. En vandaag is die dag… Dus geef niet op! Wij geven je een aantal handige tips waarmee jij het behalen van jouw goede voornemens wel kan voortzetten.

Om te zorgen dat je jouw goede voornemens vol houdt is het belangrijk om je doelen meetbaar, realistisch en behapbaar te maken. Start met het vervangen van je huidig patroon voor een nieuw patroon. Leg in het nieuwe patroon de focus op één gewoonte per keer. Pas wanneer iets een gewoonte is geworden, gemiddeld na 66 dagen, kan je met een nieuwe goede gewoonte beginnen. Ervaar je een lastige struggle? Geef dan niet meteen op, er zijn namelijk tools die het behalen van jouw doelen kunnen ondersteunen.

1. Sporten en bewegen

Na de feestdagen gaan we vaak enthousiast aan de slag met sporten en bewegen, maar dit op lange termijn volhouden, blijkt vaak lastig. Wat voor ons werkt is om direct na het wakker worden wat yoga oefeningen te doen. Hoeft niet lang te zijn, gewoon 10 minuutjes om de dag goed te beginnen. Voor je aan het werk gaat heb je al iets van sport en beweging gedaan en ervaar je meer energie om je to do lijstje af te ronden.

Volg bijvoorbeeld eens deze yoga serie met Wendy! Klik hier voor alle video’s.

2. Meer water drinken

Het vrouwelijke lichaam bestaat voor ongeveer vijftig procent uit water en elke dag verlies je weer een hoeveelheid vocht. Er wordt aangeraden om twee liter op een dag te drinken, maar dat is voor sommigen niet zo makkelijk als je denkt. Remind jezelf meerdere keren per dag dit te doen, door bijvoorbeeld een speciale app te downloaden, het in je agenda te noteren of jezelf reminders te sturen via je agenda.

3. Betere voeding

Er bestaan inmiddels heel wat apps die lekkere en gezonde recepten aanbieden. Zo heeft Vytal bijvoorbeeld een handige app waarmee je binnen enkele minuten automatisch je eigen persoonlijke voedingsschema kunt opstellen, gebaseerd op je energiebehoefte, rekening houdend met jouw doelstelling en voorkeuren. Elke maaltijd heeft een duidelijke recept met ingrediëntenlijst en bereidingswijze. Koken was nog nooit zo makkelijk en calorieën tellen is niet meer nodig!

4. Meer tijd aan jezelf besteden

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar af en toe helemaal niks doen is ontzettend goed voor je lichaam en geest. Daarom is het goed om regelmatig even bij jezelf in te checken. Een journal helpt hierbij.

5. Vaker de natuur in

Onderzoek wijst uit dat buiten zijn in de natuur een positieve impact heeft op je gezondheid en geluksgevoel. Het helpt je ontspannen. Maak dan eens wat vaker een wandeling. Ook daar zitten namelijk een aantal voordelen aan! Wandelen helpt je bijvoorbeeld om je terug te brengen naar je kern wanneer je je angstig, gedeprimeerd of gestrest voelt. Door een half uurtje te wandelen is jouw humeur weer helemaal in balans.

Wendy houdt van wandelen en doet het ook bijna elke dag, samen met dochter Lizzy en moeder Tiny. Ze vertelt hoe ze zich tijdens zo’n wandeling voelt. Lees het hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF