fbpx

5 tips die je helpen bij de rouwverwerking van je overleden huisdier

Wanneer je huisdier komt te overlijden schiet je vol met emoties. De een gaat er wat makkelijker mee om dan de ander, al blijft het voor iedereen een gemis. Het is een moeilijke periode, maar wij hopen je met deze tips te helpen om er weer bovenop te komen. 

Voel je niet schuldig

Er ontstaat vaak een soort schuldgevoel bij het baasje wanneer zijn of haar huisdier komt te overlijden, ook al kon het huisdier niet meer beter worden. Het gevoel dat je meer voor jouw huisdier had kunnen betekenen, is een gevoel dat niet makkelijk te onderdrukken is. Je wilt natuurlijk ook geen lange lijdensweg voor je huisdier, dus daarmee help je jouw huisdier ook weer. Voel je vooral niet schuldig. Als baasje kies je natuurlijk wat goed is voor je huisdier. Hoe moeilijk die keuze soms ook is…

Herdenken

Het is fijn als je je huisdier ergens kan herdenken. Dat kan bijvoorbeeld op een plek waar jij je fijn voelt of een plek die je aan je huisdier doet denken. Op deze manier komen de gelukkige momenten naar boven en krijgt het verdriet een plekje.

Zoek afleiding

We moeten vooral niet stil blijven staan. Iedereen verwerkt het overlijden van een huisdier op een andere manier, maar blijf leuke dingen doen. Ga niet bij de pakken neerzitten. Organiseer een gezellig avondje met vriendinnen of plan een shop middag. Zo verdwijnen de emoties wat meer naar de achtergrond en voel jij je weer even op je best.

Maak het tastbaar

Naast een plek om naar toe te gaan kun je natuurlijk ook iets tastbaars maken wat je aan je huisdier doet denken. Denk dan aan een mooie foto of schilderij. Op deze manier blijft je huisdier altijd een beetje bij je.

Een huisdier is niet te vervangen

Een optie is ook om een nieuw dier in huis te nemen. Je overleden huisdier heeft altijd een plekje in je hart en je zal hem of haar nooit kunnen vergeten. Toch brengt zo’n nieuw huisdier het geluk weer in huis en kan jij je blijdschap delen.

Lees hier hoe Antoinette omging met het verlies van haar hond.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF