fbpx

5 feiten en fabels over ontbijten

Het Nationaal Schoolontbijt 2017 is deze week weer begonnen. Meer dan een half miljoen kinderen en bijna 3.000 scholen houden zich op een gezellige en leerzame manier bezig met ontbijten. Maar waarom is ontbijten nou eigenlijk zo belangrijk? Hier zijn 5 feiten en fabels over ontbijten:

Ontbijten geeft een energie-boost.

Feit: Door haast vergeten we soms te ontbijten, terwijl we juist een ontbijt nodig hebben om met energie de deur uit te lopen. De hele nacht hebben we geen extra voedsel waar we energie uit kunnen halen. Maar als we echt wat willen dóén zoals sporten, werken en bewegen overdag, hebben we een goed en lekker ontbijtje nodig!

Je móét gelijk als je wakker wordt ontbijten.

Fabel: Ieder persoon heeft een ander lichaam dat weer anders reageert op dingen. Als jij jezelf dwingt om vroeg in de ochtend te ontbijten, terwijl je liever een uurtje later ontbijt geeft dit alleen maar stress. Deze stress is nóg slechter dan niet ontbijten. Het gaat er overigens ook vooral om dat je de benodigde dagelijkse caloriebehoefte binnenkrijgt. Dit kan je dus ook compenseren in de andere maaltijden.

In je ontbijt zitten genoeg voedingsstoffen.

Feit: Je lichaam heeft verschillende vezels, mineralen en vitamines nodig. Deze voedingsstoffen krijg je onder andere binnen door een goed en stevig ontbijtje. Als je het ontbijt overslaat is het moeilijk om deze achterstand aan binnengekregen voedingsstoffen in te halen.

Als je niet ontbijt val je af.

Fabel: Sla je wel eens je boterhammetje of muesli in de ochtend over? Dan grijp je waarschijnlijk sneller naar slechte snacks. Deze tussendoortjes vol vet en suiker vervangen de gezonde voedingsstoffen van een ontbijt. Wie altijd ontbijt heeft dus minder kans op overwicht. Verder zorgen de gezonde vezels in je ontbijt ervoor dat je sneller verzadigd bent!

Alleen fruit als ontbijt is gezond.

Fabel: Alleen fruit ontbijten zorgt ervoor dat je heel snel weer trek hebt. Fruit geeft namelijk alleen snelle energie af, waardoor het gevoel van verzadiging snel afneemt. Wel is Fruit als aanvulling met zuivel, muesli of volkorenbrood erg gezond. Deze voedingsproducten bevatten veel vezels wat weer zorgt voor een goede stoelgang. Verder is een ontbijtje nodig om je darmen in de ochtend aan het werk te krijgen. Dit voorkomt buikpijn of problemen tijdens je toiletbezoek.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF