fbpx

4x zo ben je de hele dag op je vrolijkst

Ben je niet bepaald een ochtendmens? Je zou toch eens moeten overwegen om vroeger aan je dag te beginnen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vroeg opstaan een positief effect heeft op je humeur en wat weer invloed heeft op de rest van je dag. Sta na het lezen van de volgende tips elke ochtend met een grote glimlach op en ben je de hele dag op je vrolijkst. Wie weet, ga je zelfs van de ochtenden houden!

1. Sta vroeg op

Uit onderzoek van de Univeristeit van Toronto blijkt dat vroege vogels gelukkiger en tevredener leven dan mensen die laat opstaan. Dit komt doordat ochtendmensen meer uit een dag kunnen halen. Geen haast of stress: je hebt rustig de tijd om te douchen, een kopje koffie te drinken en lekker te ontbijten.

2. Ontbijt bewust

Met een goed ontbijt kun je topfit aan een nieuwe dag beginnen. Neem daarom rustig de tijd voor deze belangrijke maaltijd. Je haalt energie uit een goed ontbijt en doordat je aandachtig met je eten bezig bent, zorgt dit voor een vrolijker gevoel.

3. Beweeg je blij

Tijdens sporten komen er stofjes in je hersenen vrij die je relaxt en blij maken. Door ‘s ochtends te sporten, begin je dus gelijk vol positieve energie aan de rest van de dag. Yoga kan hierbij helpen, maar een frisse ochtendwandeling volstaat ook al om dit vrolijke gevoel op te roepen.

4. Elke dag één bewuste activiteit

De kans is groot dat je elke dag van alles doet zonder hier bewust bij stil te staan. Doe elke dag minstens één activiteit met je volle bewustzijn. Dus kook en bel niet tegelijk, maar focus je echt op het koken. Time-management kan goed helpen bij het aanbrengen van meer structuur. Zeker tijdens de ochtend kan het handig zijn om niet te lang met van alles tegelijk bezig te zijn. Op deze manier ben je de rest van de dag ook relaxter.

Hoe belangrijk is een ochtendritueel eigenlijk en hoe kan dat eruit zien? Wij vertellen het je!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF