fbpx

4 x waarom hardlopen goed is voor je gezondheid

Wist je dat hardlopen niet alleen een fijne sport is om fit te blijven of af te vallen? Hardlopen is om meer redenen goed voor je. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je minder stress hebt en minder snel ziek wordt.

Hardlopen is goed voor je knieën

Veel mensen denken dat hardlopen alleen maar voor knieblessures zorgt. Uit een nieuw onderzoek blijkt juist dat hardlopen goed is voor je knieën en verschillende blessures tegen kan gaan. Het schijnt zelfs zo te zijn dat renners 18% minder kans hebben op blessures dan mensen die wandelen. Dit komt omdat hardlopen het kraakbeen in je knieën dikker en steviger maakt.

Hardlopen vermindert stress

Zodra je meer beweegt, maakt je lichaam endorfine aan en daardoor word je gelukkiger! Dat is nog niet alles. Het blijkt dat je stress en angst kunt verminderen door een rondje hard te lopen. Genoeg redenen om je hardloopschoenen toch weer een keer aan te trekken toch?

Hardlopen verlaagt de kans op borstkanker

Oké, je moet wel veel én lang hardlopen, maar uit een studie blijkt dat hardlopen de kans op borstkanker met 14% kan verlagen. De studie waar dit uit is gebleken volgde 70.000 vrouwen. Bij de vrouwen die minimaal zeven uur per week een rondje renden, was de kans op borstkanker aanzienlijk lager dan bij vrouwen die niet of weinig hardlopen.

Hardlopen maakt je scherper

Een lichte work-out kan ervoor zorgen dat je scherper bent! Niet alleen tijdens het sporten, maar ook daarna. Je lichaam en geest kunnen zich beter focussen en daardoor ben je productiever. Loop jij minstens drie maanden lang drie keer per week hard? Dan word je geheugen zelfs beter.

Je weet wat je te doen staat! Haal die oude hardloopschoenen maar weer uit de kast en probeer dat rondje lopen nu eindelijk eens vol te houden.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF