fbpx

4 workouts die je fitter maken in 30 minuten

Uren doorbrengen in de sportschool is niet voor iedereen een optie. Als je een druk bestaan leidt, heb je eerder het idee dat er te weinig uren in een dag zitten. Daar komt voor velen ook nog eens gebrek aan motivatie bij. Herken je dit? Dan is het goed om te weten dat je maar 30 minuten nodig hebt om resultaat te behalen!

Uren doorbrengen in de gym is niet per se de beste manier om je fitnessdoel te behalen. Met de juiste aanpak heb je maar 30 minuten nodig om:

– Je spieren te verstevigen

– Je uithoudingsvermogen te verbeteren

– Je vetverbranding een boost te geven

Core kracht op te bouwen

1. Challenge je spieren in 30 minuten

Dertig minuten is de perfecte tijd om al je grote spiergroepen te trainen; benen, borst en rug. Het trainen van deze spiergroepen met een circuit van relatief lichte gewichten en flink wat herhalingen, zorgt ervoor dat je veel calorieën en vet verbrandt. Ook zorgt het ervoor dat je spierkracht opbouwt en spieruithoudingsvermogen.

Een ideale workout bevat een aantal sets van:

Squats

Lunges

Bench presses

– Deadlifts

– Clean & presses

Verschillende sportscholen bieden tegenwoordig BODYPUMP lessen aan van 30 minuten. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

2. Verbeter je uithoudingsvermogen in 30 minuten

Dertig minuten effectieve cardio training is alles wat je nodig hebt om je hartslag te verhogen, je aerobe fitheid te vergroten en je calorieverbranding te boosten. Er zijn veel verschillende soorten cardio training, waaronder bijvoorbeeld fietsen en boksen. Als je geen materiaal tot je beschikking hebt, zijn functionele oefeningen met je lichaamsgewicht een hele goede keuze.

Een ideale functionele training kan bestaan uit enkele sets van:

Burpees

Mountain climbers

3-Step runs

Squat jumps

3. HIIT: maximaal resultaat in 30 minuten

Als je graag intensief traint, dan is high-intensity interval training (HIIT) super. Een 30-minuten HIIT workout zoals GRIT Strength zorgt ervoor dat je ook uren na je workout nog calorieën verbrandt. Ook maximaliseert het je aerobe fitheid en maakt het je sterker.

Volgens sommige experts ervaar je de voordelen van HIIT ook in minder dan 30 minuten. Vaak gaat het niet om het aantal minuten dat je traint, maar de kwaliteit van je workout. Als de workout-tijd kort is, is de structuur van je workout cruciaal. Alle oefeningen moeten in balans zijn met elkaar en op een specifieke volgorde worden uitgevoerd voor een optimaal effect. Wil je hier niet over nadenken? Volg dan eens GRIT of SPRINT op de sportschool.

4. Verbeter je core kracht in 30 minuten

Niet alleen kracht- en cardiotraining zijn belangrijk, maar ook een sterke core is cruciaal als je fit wilt zijn. Een sterke core verbetert bijvoorbeeld je houding en zorgt ervoor dat je meer haalt uit je kracht- en cardio sessies. Een wekelijkse, 30-minuten CXWORX training zal je helemaal helpen om core kracht op te bouwen.

Overtuigd geraakt van 30-minuten workouts? Voor het beste resultaat wissel je verschillende typen training met elkaar af gedurende de week.

Laura Pels is healthcoach én een echte fitnessprofessional. Ze geeft op WENDY online tips over gezondheid en in vorm blijven.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF