fbpx

4 tips om sneller in shape te raken

Laura Pels is onze nieuwste blogger die op WENDY online tips geeft over gezondheid en in vorm blijven. Ze is healthcoach, personal trainer én een echte fitnessprofessional. In haar eerste blog geeft ze de ultieme tips om in shape te raken.

‘Jammer genoeg is er geen wonderpil om supersnel fit te worden. De sleutel tot succes is regelmatig bewegen in combinatie met een gezond voedingspatroon. Maar met een hectisch weekprogramma kan het plannen van je workouts soms uitdagend zijn!

In deze blog geef ik je 4 slimme tips om je hierbij te helpen:

1. Voeg HIIT toe aan je routine

Staat GRIT op het lesrooster van jouw sportschool? Probeer het eens! GRIT is gebaseerd is op de wetenschappelijke techniek van High Intensity Interval Training (HIIT). Een GRIT workout bestaat uit enkele uitdagende workout-blokken, waarin je je hele lichaam traint. Met piek- en herstelmomenten word je in 30 minuten tot het uiterste gedreven. Onderzoek toont aan dat HIIT (en dus ook GRIT) tot 50% effectiever is in het verbranden van vetweefsel dan een lage intensiteit training. Het is enorm resultaatgericht dus!

2. Combineer cardio met gewicht training

Is het je doel om vet te verbranden? Gebruik je tijd efficiënt door tijdens je cardiotraining met gewichten te trainen. Door deze mix zal je relatief meer calorieën verbranden dan wanneer je enkel aan cardiotraining doet. Belangrijk is om tijdens je workout veel herhalingen te maken met een relatief laag gewicht. Bodypump is zo’n workout waarin je met een barbell en gewichten je hele lichaam traint. Bij Bodypump is er ook veel variatie in het tempo van elke oefening, waardoor je je spieren nog sneller vermoeit en nog effectiever traint.

3. Monitor je weekplanning en maak andere keuzes

Houd voor jezelf eens een week lang een activiteitenlogboek bij waarin je per uur noteert waar je mee bezig bent. De kans is groot dat je op sommige dagen meer dan 30 minuten verliest aan Facebook, tv kijken of Netflix. Vraag jezelf kritisch af: helpen deze activiteiten me bij het bereiken van mijn doelen? Kies er vervolgens voor om de tijd die je kwijt bent aan deze activiteiten te investeren in het doen van een workout! Elke dag een half uur eerder opstaan is ook een manier om ruimte te creëren voor je training.

4. Investeer in een personal trainer

Voor de effectiviteit van je workout is het belangrijk dat je elke oefening met een juiste techniek uitvoert. Een nadeel van thuis trainen is dat er niemand is die je uitvoering controleert. Hierdoor vergroot je de kans op blessures en loop je het risico dat je half werk doet. Een personal trainer is een expert in training die je de juiste technieken kan aanleren. Mocht je de nodige ervaring hebben opgebouwd, dan kun je er vervolgens voor kiezen om af en toe een workout thuis te doen. En dat scheelt weer reistijd naar de sportschool. Geen gekke investering dus!’

Vraag & antwoord

Heb je een blessure en weet je niet of je wel kunt blijven trainen? Wil je weten hoe je het beste snel aan je conditie kunt werken? Wil je tips over het trainen van je benen, billen en buik of heb je een andere vraag? Laura geeft elke maand antwoord op jouw vragen. Mail je vraag o.v.v. Laura Pels naar online@wendymultimedia.nl.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF