fbpx

4 tips om minder stress te ervaren binnen huis

Je huis is de ultieme plek om even tot rust te komen en alle zorgen van je af te laten glijden. Wees daarom erg oplettend op hoe je je huis inricht. Een opgeruimd huis betekent tenslotte een opgeruimd hoofd. Hier zijn vier tips om je huis zo stressvrij mogelijk te maken.

1. Planten

Naast het voorzien van schone lucht in huis, hebben planten ook een stress verlagend effect. De groene kleur draagt bij aan een gevoel van rust en vrolijkheid. Voor degenen die niet van plan zijn hun hele huis vol te zetten met planten, is hier een handige tip: plaats een spiegel tegenover een plant om het groene effect nogmaals terug te brengen.

2. Geluid

Veel verschillende geluiden door elkaar heen kunnen zorgen voor stress. Let daarom goed op met wat je op je muur plaatst. Akoestische wandpanelen 60×60 zijn hier een goed voorbeeld van. Naast dat ze de ruimte een rustige’ touch’ en een sfeervolle uitstraling geven, vangen ze ook galm goed op. Doordat je kunt kiezen voor een afmeting van 60×60 kun je ze op bijna elke muur monteren. Zo kun je in alle rust nog even de laatste dingen afmaken voordat je naar het werk gaat.

3. Kleur

Neutrale kleuren hebben een rustgevende werking. Onze hersenen associëren bepaalde kleuren met verschillende emoties. Zo ervaren veel mensen bij de kleur ‘beige’ of ‘gebroken wit’ een ontspannen gevoel. Dat betekent niet dat je geen felle kleuren in huis mag brengen. Ben je helemaal gek van rood? Zet dan vooral een toffe rode bank in de woonkamer. Juist doordat de ruimte zelf een rustige kleur heeft, zal de rode bank nog meer opvallen en tot zijn recht komen.

4. Verlichting

Ook verlichting speelt een grote rol. In plaats van één grote lamp in het midden van de kamer, kun je beter werken met meerdere lichtbronnen. Niet alleen verschillende lichtbronnen, maar ook kaarsen werken in veel gevallen erg rustgevend. Overweeg eens om ‘s avonds die felle hoofdlamp uit te schakelen en in plaats daarvan enkele kaarsen aan te steken. Warm licht heeft overigens ook veel voordelen: het verzacht de overgang van dag naar nacht, geeft een knus gevoel en je kunt er zelfs beter van gaan slapen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF