fbpx

3x zo behoud je je gezonde leefstijl tijdens de vakantie

We werken allemaal letterlijk naar de vakantie toe. We trainen hard om een beetje fit in zwembroek of bikini voor de dag te komen, maar zodra we wegrijden of vliegen naar onze vakantiebestemming gooien we met het grootste gemak onze train en eetroutine overboord. Zonde, vindt Mark Tuitert.

Natuurlijk is vakantie om bij te komen en te genieten. Natuurlijk mag je hier en daar ‘zondigen’ maar wees zuinig op je lijf en bewaak de nieuwe leefstijl waar je net zo hard aan gewerkt hebt en nog steeds hard aan werkt. Dus hoe voorkom je dat de kilo’s er weer aanvliegen en je conditie achteruit holt tijdens je zomervakantie? Een paar tips…

1. On the road? Be prepared

Of je nou gaat vliegen of rijden, zorg dat je niet met een lege maag vertrekt en zorg dat je een aantal gezonde snacks in je tas hebt zodat je je niet laat verleiden door ongezonde en de vaak ook (veel) te dure snacks op de luchthaven of vliegtuig. Pompstations staan ook niet echt bekend om hun uitgebreide en gezonde assortiment alhoewel dat steeds beter wordt. Kleine moeite om wat ongebrande noten, fruit, tomaatjes en komkommer mee te nemen. Ga je langer op reis: zorg dat je je volkoren broodjes, gekookte eieren, crackers en je favoriete zakjes thee paraat hebt. Koffie en water (heet of koud) is bijna overal wel te verkrijgen.

2. Minder is, inderdaad, minder

Heel normaal (en ik beveel het ten sterkste aan) om op vakantie ‘out the box’ te eten maar houd het binnen het redelijke. Dompel je onder in de plaatselijke culinaire lekkernijen maar waak voor de stokbroden met kruidenboter, dikke frieten met mayo en blijf zoveel mogelijk weg van alles wat gefrituurd is!

Beperk je bij die heerlijke frozen yoghurts in de toppings, want daar zitten voornamelijk de calorieën. Neem gewoon 1 bolletje Italiaans home made ijs in plaats van de verleidelijke drie bolletjes met verschillende smaken. Frisdrank, bier, wijn en sterke drank, tja… Allemaal extra lekker op een terrasje maar ook extra calorieën. Wees je daarvan bewust.

Lees ook van Mark: Zó heb jij straks de bovenarmen van Michelle Obama

3. Work out

Vakantie is geen reden om volledig te stoppen met bewegen. Sterker nog: je lichaam raakt van slag als je ineens niets meer doet en als je pech hebt word je zelfs ziek.

Je hoeft absoluut niet dezelfde routine aan te houden als thuis. Ga vooral andere sportieve dingen doen zoals kanoën, surfen, volleyballen, joggen, badmintonnen, klimmen, fietsen of zwemmen. Wat dan ook! Zorg dat je in beweging blijft. Elke vorm van beweging is goed.

Hele fijne vakantie iedereen!

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Op Fitchannel geeft hij drie keer per week total body workouts. Maak van jouw woonkamer je eigen fitnessclub en bereik je doelen met de hulp van Mark, jouw personal coach.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF