fbpx

17 dingen die je kunt doen als het 30 graden is

Wil je elk zonnestraaltje meepakken? Of wil je juist een aantal tips voor verkoeling? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Want het is flink warm deze week. Op veel plekken in Nederland stijgt het kwik zelfs naar 38 graden. Daarom zetten wij onze favoriete bezigheden op een rij tijdens deze hete zomerdagen. 

1. Rijden in een auto met open dak

Heb jij een auto met open dak? Lucky you! Dit weer is perfect om het dak open te gooien en een flink stuk te gaan rijden. Neem je vriendinnen of je gezin mee en geniet van de wind in je haren.

2. Lunchen op het strand

Pak een koelbox vol met je favoriete hapjes en drankjes en ga naar het strand. Geniet van het heerlijke weer, je voeten in het zand en het lekkere eten. Aan het eind van de dag kom je thuis en heb je het gevoel dat je even op vakantie bent geweest. Dat beloven we!

3. Je insmeren met zonnebrand

Dit klinkt logisch, maar toch vergeten veel mensen het. Smeer je ‘s ochtends al in voordat je de zon in gaat en herhaal het insmeren in de loop van de dag een aantal keren. Ben je in het water geweest? Gewoon nog een keertje extra smeren! Wil je meer weten over verantwoord zonnen en bruin worden? Dan moet je dit weten!

4. In de tuin liggen en een bloemenkrans maken

Ben jij iemand die met dit warme weer juist weinig wil ondernemen? Ga dan lekker in de tuin of op een openbaar grasveld liggen. Leuke bloemen in de buurt? Gebruik deze luie dag dan om een mooie bloemenkrans te maken.

5. Ren door een sproei-systeem heen

Loop je ergens, heb je het ontzettend warm en zie je ineens een sproei-systeem? Ren er dan doorheen! Door koud water rennen op een bloedhete dag is de ideale manier om even snel af te koelen. Natte kleding? Geen zorgen, door de zon ben je zo weer droog.

6. Je voeten verkoelen

Zit je lekker in de tuin of op je balkon en heb je geen sproeisysteem tot je beschikking? Geen probleem! Vul een gieter of grote bak met water en laat je voeten lekker afkoelen.

7. Naar de (koele) bioscoop

Ben je geen grote fan van de zon en zoek je liever de koelte op? Dan is de bioscoop de ideale plek om te ontspannen. Het is er altijd heerlijk koel, ze hebben popcorn én je hebt eindelijk de tijd om rustig al die goede films te kijken!

8. Bikram yoga in zon

Doe je normaal aan Bikram yoga, maar wil je vandaag ook van de buitenlucht genieten? Zoek buiten dan een warm en rustig plekje op en doe je oefeningen in de zon.

9. Een bootje huren

Vandaag is de perfecte dag om een bootje te huren en het water op te gaan. Trommel een groep vrienden op, neem allemaal wat te eten en drink mee en geniet!

 10. Maak voldoende water drinken smaakvoller

Wederom iets wat heel logisch klinkt, maar ook dit vergeten veel mensen. Zorg dat je ‘s ochtends vlak nadat je opstaat al een halve liter water hebt gedronken en probeer dit in de loop van de dag vol te houden. Door de hitte verlies je meer vocht dus je lichaam heeft altijd wat extra nodig op dagen zoals deze. Wil je het water wat leuker maken? Gooi er dan wat schijfjes komkommer, citroen en munt in.

11. De plantjes water geven

En als je dan toch bezig bent, geef je plantjes dan ook even wat extra water!

12. Wandelen in de natuur

Heb je zin om even helemaal tot rust te komen? Zoek dan een mooi bos op en maak een ontspannene lange wandeling. Het ideale moment om alles even op een rij te zetten en nieuwe plannen te maken.

13. Een boek lezen in de schaduw

Zoek een grote boom met veel schaduw op als je buiten wilt zijn, maar niet de hele dag in de zon wilt zitten. Neem een kleedje, drinken en en snack mee en verlies je in dat ene boek dat je al maanden wilt lezen. Je kunt natuurlijk ook een leuke parasol kopen, bijvoorbeeld bij Parasol-shop.nl.

14. Zwemmen!

Dit is wellicht een open deur, maar ga zwemmen. Eindelijk is het warm genoeg om een duik in de zee of in het buitenbad te nemen.

15. De hele dag waterijsjes eten

Dit warme weer is het beste excuus om de hele dag door waterijsje te eten.

16. In de tuin eten en lekker lang natafelen

Is het ‘s avonds nog steeds heerlijk buiten? Ga lekker buiten eten en tafel lekker lang na met goede wijn en een kaasplankje. Een perfecte afsluitding van een zomerse dag!

17. Kamperen in eigen tuin

Als je de zomerse dag nog nét iets langer wilt laten duren, zet dan een tentje op in de tuin. Leg een zeil op de grond, pak een matras en een paar lakens et voilà… een tent!

Heb je toch te lang in de zon gezeten? Deze 9 tips helpen jou bij een pijnlijk verbrande huid. 

 WENDY Winter Special

De kracht van wensen


Met de grote ‘Ik wens jou-actie’, waarin Wendy haar persoonlijke favorieten weggeeft! 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF