fbpx

16 makkelijke manieren om gezond af te vallen volgens diëtisten

Het is altijd fijn om advies te krijgen van deskundigen, zéker als het om je gezondheid gaat. Daarom verzamelden wij 16 makkelijke tips van voedingsdeskundigen en diëtisten om gezond af te vallen.

Het proberen waard toch?

Met deze 16 manieren om gezond af te vallen:

1. Stel niet zulke grote doelen

‘Je hebt natuurlijk een groot einddoel. Maar stel daar tussenin kleinere doelen en werk deze stap voor stap af. Uiteindelijk kom je dan bij je grootste doel.’ Zo zegt Emily Cooper, van Sinful Nutrition.

2. Maak je eten mooi

‘Vind je groenten en fruit er niet lekker uitzien? Maak het mooi. Snijd het in stukjes, leg het leuk neer, maak er iets moois van. Hierdoor zul je het ook sneller eten’, volgens Carlene Thomas, Food Content Creator bij Healthfully Ever After.

3. Sla geen maaltijd over

‘Dit kunnen we niet vaak genoeg herhalen. Wees de baas over je hongergevoel door regelmatig te eten. Om de honger echt niet meer tegen te komen, eet maaltijden die proteïne en vezels bevatten.’ Zo zegt Kara Lydon, blogger bij The Foodie Dietitian.

4. Bereid je eten voor

‘Snijd van tevoren alvast je groente of fruit. Dan ligt het alvast klaar en is het enorm zonde om het niet op te eten. Ook kun je in de supermarkt vaak gesneden groenten kopen.’ Zo tipt Angie Asche, van Eleat Nutrition.

5. Maak kleine veranderingen

Probeer kleine dingen op het gebied van gezondheid te veranderen in je dagelijkse leven. Elizabeth Shaw van Simple Swaps tipt: ‘Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift. Of drink water in plaats van frisdrank. Belangrijk: het zijn kleine veranderingen, maar ze zijn onderdeel van grote veranderingen.’

6. Zet gezond eten in het zicht

‘Zet je fruitmand op een opvallende plek en zet je gezonde eten in je koelkast op ooghoogte.’ Dit helpt, volgens Amy Gorin, diëtiste in de New York City area en blogger bij ‪Weight Watchers.

7. Neem een gezonde snack mee

Lauren Gibson, van ‘Eating with a Purpose’ en Lauren Gibson RD adviseert om zelf een gezonde snack mee te nemen. ‘Als je dan trek krijgt, grijp je die gezonde snack. Dus geen McDrive en geen veel te vette zoete koek. En als je nog boodschappen moet doen na het werk, dan graai je daar niet ook naar al het lekkers.’

Lees ook: Lekker snacken zonder je schuldig te voelen

8. Eet thuis

‘Het is vaak zo dat je maaltijden thuis kleiner zijn en minder zout en vet bevatten. Je eigen lunch meenemen en zelf thuis koken maakt een groot verschil’, volgens Carissa Bealert, eigenaar Evolution Fitness Orlando bij Carissa Bealert.

9. Eet een ontbijt met proteïne

Lauren Harris-Pincus, eigenaar van ‪Nutrition Starring YOU is een groot voorstander van een proteïnerijk ontbijt. ‘Het houdt je energiek en opgewekt en zorgt ervoor dat je minder snel wilt snacken.’

10. Eet je groenten eerst

‘Dit klinkt misschien als toen je nog kind was, maar het is wel echt verstandig om te doen. Je hebt je vitamines binnen en daarna kun je de rest opeten.’ Effectief volgens Marisa Moore, eigenaar van Marisa Moore Nutrition.

11. Drink meer water

Ook dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen. ‘Het lichaam heeft veel water nodig om energiek te blijven. Het drinken van water voordat je gaat eten helpt ook om honger te verminderen én het houd je vaak tevreden voor, tijdens en na een maaltijd’, stelt Katie Serbinski, oprichter van Mom to Mom Nutrition, LLC.

12. Eet als je echt trek hebt

‘Vraag jezelf af of je wel honger hebt. Heb je dat niet? Denk er dan goed over na of je echt iets gaat eten’, raadt Wendie Schneider, eigenaar van Pantry Doctor LLC aan.

13. Hou een eet-dagboek bij

‘Veel mensen zijn druk, druk, druk. Daardoor heb je niet goed door hoeveel eten je eigenlijk naar binnen werkt. Door een eet-dagboek bij te houden via bijvoorbeeld een app, kun je goed bijhouden hoeveel je eet.’ Min Kwon, eigenaar van MJ and Hungryman, is voorstander hiervan.

14. Beweeg

Rebecca Clyde, van Be Truly Nourished adviseert om elke dag sowieso 10 minuten thuis te bewegen. ‘Door te lopen terwijl je telefoneert, je auto verder weg te parken waardoor je moet lopen of door de trap te nemen. Probeer manieren te vinden hoe je op een dag meer kunt bewegen.’

Lees ook: Waarom veel zitten zo slecht voor je is…

15. Nachtrust

‘Een goede nachtrust is nuttig voor zoveel verschillende dingen. En zo ook voor gezond afvallen. Tijdens je slaap is je lichaam druk bezig met van alles en nog wat. Als jij je lichaam daar geen tijd voor geeft, dan kan al dat werk dus niet gedaan worden. Het is écht belangrijk om genoeg te slapen’, zegt Holley Grainger, Lifestyle en culinaire voedingsexpert bij Holley Grainger.

16. Positiviteit

Cindy Heroux, auteur van ‘The Manual That Should Have Come With Your Body’ tipt: ‘Blijf positief denken. Denk aan wat je allemaal wel kunt eten en niet de hele tijd aan wat je niet kunt of mag eten. Dus denk niet aan het dessert van vanavond, maar focus je op gezond eten.’

Ga jij een poging wagen met deze makkelijke manieren om gezond af te vallen?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF