fbpx

10x schoonheidsfoutjes die we allemaal maken in de winter

Hoe voorkom je nou die gespleten haarpunten in de winter? Wat te doen tegen gele nagels? En waarom blijft je gezicht in de winter zo droog? Geen zorgen, je bent niet de enige die zich hier druk om maakt. Wendy Online zet vandaag tien schoonheidsfoutjes op een rij én hoe je ze kunt voorkomen. Zo kom jij veilig de winter door.

1. Te heet douchen. Heerlijk als het zo koud is, zou je denken. Niets is minder waar. Dit is niet alleen slecht voor je huid, het is ook nog eens niet verstandig. Je denkt misschien lekker op te warmen van een hete douche, maar juist als je er daarna weer uit komt is het extra koud. Je kunt dan beter met lauw water douchen.

douchen

2. Gezicht wassen met schuim. Je huid wordt er heerlijk zacht van, maar het schuim droogt je gezicht juist uit. Vaak hebben we in de wintermaanden al last van een wat drogere huid dan normaal. Daarom kun je er beter voor kiezen om je gezicht te wassen met een reinigingsmelk. Die maakt de opperlaag van onze huid schoon en tast de natuurlijke beschermlaag niet aan, wat uitdroging voorkomt.

3. Nagellak over gele nagels. Natuurlijk willen we niet dat iemand de lichtgele aanslag op onze nagels ziet. Dit kan ontstaan door de aceton die in nagellakremover zit. Van aceton drogen de nagels uit en dan verkleuren ze. Wat je absoluut niet moet doen is je nagels lakken als ze al een beetje verkleurd zijn. Dan kunnen ze niet ademen. Je kunt wel een nagellakremover zónder aceton gebruiken of met een oude tandenborstel en whitening tandpasta je nagels poetsen.

nagellak

4. Gewone foundation dragen. In de winter is onze huid vaak wat gevoeliger en droger. Breng daarom foundation aan die een moisturizer bevat. Dit is een vloeibare crème die je huid verzorgt, beschermt en hydrateert. Dat laatste is nu juist zo belangrijk. Zo zie je geen droge schilfertjes van je huid als je foundation op hebt.

5. Je volledig afdrogen na het douchen. Het aanbrengen van een bodymilk (-lotion blijft erg op je huid liggen, een milk trekt wat meer in) is essentieel voor het onderhouden van een soepele huid. Wanneer je nog niet volledig bent afgedroogd, mixt de bodymilk met het beetje vocht. Smeer je daarom altijd na het douchen in en droog je niet compleet af.

6. Alleen het haar wassen. Na shampoo is het van belang dat je jouw lokken en de haarpunten verzorgt met conditioner. Dit zou je elke keer dat je je haar wast, kunnen gebruiken. Een haarmasker dat je eens per week tijdens het douchen aanbrengt, is ook voedend. Doe na het wassen een serum of olie op de uiteinden van je haar. Dat is niet alleen mooi, maar ook nog eens voedend en daarmee voorkom je gespleten haarpunten.

haar wassen

7. Zonder handschoenen naar buiten. Ook al is het nog niet héél koud, uitgedroogde handen zijn geen pretje. Draag daarom (ja, ook nu al) handschoentjes wanneer je naar buiten gaat. Extra tip: draag rubberen handschoenen bij het doen van de afwas. En doe na het handen wassen altijd handcrème op. Ook dit voorkomt uitdroging.

8. Geen waterproof make-up. In de zomer dragen we vaak waterproof make-up, maar waarom zou je hier in de winter mee stoppen? Met regenbuien of sneeuw is het juist fijn als onze mascara niet van onze wangen druipt. Draag daarom gewoon weer waterproof make-up.

9. Je voeten vergeten. We lopen er elke dag flink op, maar we vergeten ze al snel te verzorgen. Let op: Je voeten hebben ook wat aandacht nodig! Verzorg ze met een scrub na het badderen of douchen en behandel ze eventueel met een puimsteen. Zo haal je dode huidcellen weg. Een zachte crème speciaal voor de voeten is altijd lekker als nabehandeling.

voeten

10. Matterende oogschaduw. Draag juist een metallic oogschaduw in de wintermaanden. Dat laat je ogen namelijk meer spreken en zo stralen ze letterlijk. Een koperkleur of lichtgrijs doen het zeker goed dit jaar.

Wil jij jezelf en je huid wel eens lekker verwennen? Lees dan hier hoe een bindweefselmassage werkt voor huidverbetering.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF