fbpx

10 lieve dingen die je kan doen voor een ander

Deze week delen we extra veel verhalen over de liefde naar aanleiding van Valentijnsdag. Valentijnsdag staat in het teken van liefde. Liefde voor je partner, maar ook voor jezelf, voor je ouders en voor vrienden. Mocht je benieuwd zijn welke leuke dingen je kunt doen tijdens Valentijnsdag, bekijk dan ook eens het artikel ‘De 5 perfecte Valentijnsdag tips in tijden van corona’. Dit jaar kan jij jouw liefde op Valentijnsdag delen met de mensen om je heen. Hier volgen 10 lieve dingen die je voor een ander kan doen. Je liefde delen en anderen helpen is namelijk gratis. 

1. Schrijf een kaartje

Een klein gebaar en heel persoonlijk. Breng het kaartje bij iemand langs of gooi het in de brievenbus van iemand die je niet kent. Soms is een gebaar van een onbekende het krachtigste wat er is.

2. Maak een praatje met iemand op straat

Wandelen tijdens je lunch en daarna weer gauw aan het werk. Dat is hoe het leven er tegenwoordig vaak uitziet. Veel contact heb je niet met anderen. Hoe mooi is het als we samen tegen eenzaamheid strijden door een praatje te maken met iemand op straat.

3. Breng wat lekkers langs bij een vriendin

Bestel lekkere taartjes of een gezonde lunch. Daarmee steun je meteen de horeca en heb je een goed excuus om midden op de dag bij te kletsen met die vriendin die je al een hele tijd niet meer gezien hebt.

4. Maak een wandeling met iemand die het moeilijk heeft

Ken je iemand in je omgeving die zich mentaal of fysiek niet zo lekker voelt? Spreek dan eens af om een rondje te wandelen. Buiten zijn is hartstikke gezond en wat afleiding op zijn tijd of een luisterend oor kan een wereld van verschil maken.

5. Doe boodschappen voor een ander

Of iemand nu in quarantaine zit of omdat diegene wat moeilijker ter been is, boodschappen doen voor een ander is een kleine moeite.

6. Geef spullen die je niet meer gebruikt weg aan iemand die het kan gebruiken

Thuiswerken in een opgeruimd huis zorgt voor meer rust. Kijk eens goed naar de spullen die je hebt. Misschien zit er wel iets tussen wat nog in goede staat is en waar je een ander ontzettend blij mee kan maken. Stuur een foto van hetgeen wat je weg wilt geven naar een vriend of vriendin of zet het gratis op marktplaats. Scheelt voor jou weer ruimte in huis en je maakt er een ander weer blij mee.

7. Geef een compliment

Geef iemand een compliment over zijn of haar innerlijk. Een compliment over het innerlijk blijft vaak langer hangen aangezien het heel persoonlijk is. Maar ook een compliment over het uiterlijk kan je gratis weggeven.

8. Doe een dagje vrijwilligerswerk

Ga eens opzoek op het internet. Er zijn nog genoeg projecten waarbij jouw hulp wordt gewaardeerd. Ook kan je de voorraadkast eens opruimen en het eten dat je zelf toch niet meer gaat eten naar de Voedselbank  brengen.

9. Zeg ‘ik hou van jou’

Ga bij je ouders, je broer of je zus langs en laat ze weten hoeveel je van ze houdt. Ook al weten ze dat vast en zeker wel, het is ook fijn om het eens te horen.

10. Deel je dankbaarheid

Jouw positiviteit kan anderen weer wat licht geven. Deel je dankbaarheid op sociale media of met de mensen om je heen.

Na een dag tijd te hebben besteed aan anderen, mag je natuurlijk jezelf niet vergeten. Ga na het eten lekker met een goed boek op de bank zitten, trek je fijnste relax kleding aan en geniet van de tijd die je voor jezelf mag vrijmaken. Beviel het je nou goed om een dag lang iets voor anderen te hebben gedaan? Maak dan eens een lijst met activiteiten waarbij jij anderen kan helpen en die je gemakkelijk in kan plannen in je week. Je hoeft niet groots te denken, een klein gebaar is al voldoende.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF