fbpx

10 dingen waar je nu eindelijk tijd voor hebt

Sommigen van ons moeten nog heel hard werken, maar anderen kunnen hun werk niet meer doen en hebben opeens meer tijd over. Ter inspiratie delen we tien tips van dingen die je juist in deze tijd zou kunnen oppikken.

Sporten vanaf je balkon

De sportscholen mogen dan wel gesloten zijn, thuis kun je nog genoeg doen! Er zijn veel initiatieven waardoor mensen gewoon kunnen blijven sporten. Zelfs met 1,5 meter afstand! Zo organiseren sportscholen door het hele land lessen die je kunt volgen vanaf je balkon. Perfect voor als je geen tuin hebt. Woon je in een flat? Vanaf de galerij kun je ook veel doen. Er zijn ook veel lessen die zelf online kunt volgen, waardoor je lekker kunt blijven bewegen!

Garderobe lente klaar maken

Je kast opruimen doe je waarschijnlijk weleens vaker. Maar je garderobe lente klaar maken vereist iets meer tijd. Misschien is dit een klus waarvan je vaak denkt ‘dat doe ik later wel’. Gelukkig heb je er nu echt de tijd voor en is er bijna geen ontkomen meer aan. April staat voor de deur dus alle dikke truien kunnen langzaam weer plaats maken voor iets dunnere kleding. Een overzichtelijke kledingkast geeft ook rust in je hoofd.

Instrument leren spelen

Heb je door het thuis zitten zin in een nieuwe hobby? Een instrument leren spelen is een leuke uitdaging. Wat dacht je van online gitaar spelen? Nu alle (muziek)scholen gesloten zijn besloot Nigel zijn lessen online te geven. Het is even oefenen, maar zeker het proberen waard!

Wandelen

Het is het advies om, als we naar buiten gaan, dat alleen te doen en afstand te houden van anderen. Wandelen is hier een geschikte bezigheid voor. Wandelen is ontzettend goed voor je: het houdt lichaam en geest gezond. Nu is alleen opstaan en een klein rondje dichtbij huis niet voldoende. Probeer eens een half uur te wandelen in een stevig tempo, en dit vier keer per week. Je zult al snel verschil merken. Lekker alleen je hoofd leeg maken. Geen zin in al die online sportlessen? Wandelen is een fantastisch alternatief, helemaal nu de zon zich steeds vaker laat zien!

Nieuwe taal leren

Kom je tijdens een vakantie in het buitenland ook niet verder dan de standaard woorden en heb je ieder jaar spijt dat je je toch niet even verdiept hebt in de taal? Er is nu genoeg tijd om een nieuwe taal te leren! Er worden online verschillende cursussen aangeboden, maar je kunt ook makkelijk beginnen met een app op je telefoon.

Eetpatroon aanpassen

Hoewel je misschien de neiging hebt om snel naar ongezond eten te grijpen in deze nare tijd, is een goede weerstand juist extra belangrijk. En daar hoort gezond eten dus ook bij! Lekker in je vel zitten is sowieso belangrijk, maar nu helemaal. Sla dus niet massaal chips, snoep en wijn in, maar gebruik de tijd om je te verdiepen in gezonde voeding. Probeer eens een gezond recept uit waar je normaal geen tijd voor hebt, zoals deze overheerlijke pannenkoekjes!

Tuin make-over

Nu de lente is aangebroken en temperatuur langzaam begint te stijgen is het een goed moment om de tuin eens flink onder handen te nemen. Al het onkruid weg halen, de takken snoeien en misschien kan de lounge set nog wel een schoonmaak beurt gebruiken. Geen tuin? Scoor een paar nieuwe planten. Bij veel tuincentra kun je nu ook online bestellen, als je liever niet naar buiten wilt gaan.

Vrijwilligerswerk

Nu we veel tijd over hebben kunnen we ons nuttig maken voor een ander. Vrijwilligerswerk in bijvoorbeeld een verzorgingshuis is nu niet mogelijk, maar je kunt nog genoeg voor een ander betekenen. Er zijn veel initiatieven waar je jezelf kunt opgeven om zo hulp aan te bieden. En kijk eens om je heen: wie weet is er een buurman of buurvrouw die nog boodschappen nodig heeft. Alle kleine beetjes helpen.

Huis verven

De tuin een make-over geven? Neem het huis dan ook meteen mee! Kan die muur op zolder best nog een likje verf gebruiken maar komt het er steeds niet van? Dit is het moment om het huis even lekker in de verf te zetten, of achterstallig onderhoud in huis bij te werken.

Muziek luisteren

Het lijkt misschien wat voor de hand liggend, want ook thuis kun je naar de radio of Spotify luisteren. Maar hoe vaak zet je nu nog die mooie cd op van je favoriete artiest, die je jaren hebt grijs gedraaid? Voorlopig kunnen we nog geen concerten bezoeken, maar muziek maakt gelukkig in deze gekke tijd!

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF