fbpx

Zomerserie: Wonen op Ibiza. ‘Ik heb hier de kracht van sisterhood ervaren’

In de zomerserie Wonen op Ibiza delen we elke zaterdagavond een verhaal van Nederlanders die op Ibiza wonen. Dit keer: Anouk van Baal, 38 jaar en woont sinds 2010 op Ibiza. In de afgelopen tien jaar kreeg zij 3 kinderen, Zoe van 5 jaar en een tweeling Levy en Faya van 3 jaar. De afgelopen jaren zijn een rollercoaster geweest voor Anouk. De vader verliet het gezin een maand na de geboorte van de tweeling, ze kreeg zelf een heftig auto-ongeluk maar voelt zich nu herboren. Ze is sterker terug dan ooit.

Terug naar de basis

“Al een lange tijd liep ik in Nederland met de wens rond om ergens anders in de wereld compleet opnieuw te beginnen. Ik liep vast op meerdere gebieden en toen ik door een reorganisatie ook nog mijn baan verloor nam ik het besluit: ik ga voor het eerst in mijn leven echt alleen op avontuur. Vanuit een diepe wens om mijzelf beter te leren kennen en terug te gaan naar de basis, mijn basis, stapte ik in het compleet onbekende. Ik was nog nooit op Ibiza geweest. Maar toen ik een voet zette op dit bijzondere eiland kwam al snel het gevoel dat ik hier nooit meer weg wilde.

Het werd me heel duidelijk dat Ibiza een bijzondere en creatieve energie heeft. Ik kreeg volop kansen en mogelijkheden om vanuit mijn eigen kracht en passie te gaan leven. Het is niet altijd makkelijk, je komt echt in een soort van snelkookpan van de ontwikkeling van je bewustzijn terecht. Maar ik voel in al mijn cellen dankbaarheid dat ik dit heb mogen mee maken en dat ik nog steeds op Ibiza woon. Ik wil hier blijven zolang ik voel dat dit nog steeds mijn plek is en ik hier gelukkig ben met mijn kinderen. Dat is voor nu meer dan ooit, maar dat zegt niet dat ik Ibiza nooit zal verlaten. Ik ga waar mijn hart me naartoe brengt.”

Bewust leven

“Mijn belangrijkste en mooiste werk is het op een bewuste manier opvoeden van de kinderen. We zijn gezegend omringt te worden door een netwerk van inspirerende mensen die hetzelfde willen creëren voor henzelf en hun kinderen. Leven in een community waarin je gedragen wordt, elkaar trigger waardoor je kunt groeien en je volledig potentieel waar kunt maken. Ik heb hier op Ibiza de kracht van sisterhood ervaren.

Het leven is hier simpeler, rustiger en zonniger. Het Mediterrane klimaat en de op familie georiënteerde cultuur waarin we vaak met z’n allen buiten eten vind ik geweldig. Goede voeding, die vooral erg lekker is, is heel belangrijk bij ons thuis. Ik kook heel veel zelf voor de kinderen, en wordt heel blij van het op tafel toveren van de lekkerste dingen.

Ibiza is een fantastische plek om op te groeien omdat je echt buiten leeft, in contact met de natuur om ons heen, en de aarde; het grootste deel van het jaar lopen we op blote voeten. Leven vlakbij de zee brengt ons in balans. Ik heb het gevoel dat ik daar alles van me af kan spoelen en oplaad door het warme zand, blije gezichtjes, schaterlach in de golven en de zon op mijn huid.”

Grootste dieptepunt

“Mijn grootste uitdaging en tegelijkertijd dieptepunt in het leven op Ibiza was het vertrek van de vader van mijn kinderen nog geen maand na de geboorte van de tweeling. Mijn wereld stortte in. Alles wat we in 17 jaar samen hadden opgebouwd werd in een klap verbrijzeld en verdween. Ik heb me heel erg eenzaam gevoeld als gevolg van zijn vertrek. Ik ben heel diepgegaan, heb lange tijd alleen maar gehuild. Ik wilde niet gezien worden en verstopte me voor de buitenwereld.

Tegelijkertijd wist ik ook dat er precies gebeurde wat er voor ons beide moest gebeuren. Onafhankelijk van elkaar ons eigen leven gaan leven. Het is een absolute emotionele rollercoaster geweest.

Het werd mij duidelijk dat ik compleet in een illusie leefde en daardoor de waarheid niet heb willen en kunnen zien. Als het leven wat ik leef niet klopt met wie ik echt bent, creëer ik niet de impact op de wereld waar ik voor geboren bent. Het kon niet anders dan dat er iets radicaal veranderen moest. Ik moest ‘het oude’ loslaten en me open stellen voor iets nieuws wat daarvoor in de plaats komt, mijn eigen geweldig leven.”

Auto-ongeluk

“Een paar maanden later kreeg ik een zwaar auto-ongeluk waarbij ik met mijn dochter in mijn armen, onder mijn eigen auto belandde, mijn zoontje zat achterin. Het is een absoluut wonder dat zij er allebei helemaal ongeschonden (onder-) uit zijn gekomen. Ik brak mijn heiligbeen en heupen op 5 plaatsen, heb me verlamd gevoeld en heb me compleet moeten overgeven aan het feit dat ik niets meer zelf kon. Ik was letterlijk voor alles afhankelijk van anderen. Ik heb in totaal bijna 100 dagen in het ziekenhuis gelegen en heb nog ruim twee jaar lang een rehabilitatie traject doorlopen.”

Dankbaarheid

“Ik weet nu wat het is om helemaal aan de grond te zitten, geen uitweg meer te zien, en er toch weer uit te komen. Ik voel heel veel dankbaarheid voor een geweldig netwerk van steun wat direct na het ongeluk is ontstaan. Het is zo bijzonder om de liefde te ervaren die uit alle mogelijke hoeken over me heen spoelde. Ik ben ook heel dankbaar voor de fantastische hulp en zorg van het lokale ziekenhuis Can Misses, en de realisatie hoe sterk mijn eigen lichaam is, en compleet in staat is zichzelf te genezen.

De andere kant van de medaille, de terugkeer naar mijzelf, de diepste kern van mezelf accepteren en liefhebben is mijn grootste les en geschenk. En dagelijks overheerst het gevoel van voldoening dat het leven mij wakker heeft geschud. Het is voor mij een bewijs dat wonderen bestaan. Mijn ervaring: Ibiza leert je heel veel en je wordt flink op de proef gesteld, maar als je dat eenmaal overwint, ligt het eiland aan je voeten.”

Allermooiste momenten

“De geboorte van mijn kinderen zijn de meest prachtige momenten geweest. De thuisgeboorte van Zoe in het water was schitterend. Het moment waarop ze haar oogjes opende en onze blikken elkaar ontmoetten heeft een diep indruk gemaakt en zal ik nooit vergeten. Mijn tweeling kwam ter wereld via een keizersnede. Op het moment dat ik ze zelf in mijn armen hield kwam een diepe realisatie dat mijn lijf twee nieuwe levens heeft gecreëerd, en de golf van liefde daarvoor direct verdubbelde.

Ook de wedergeboorte van mijzelf na het ongeluk heb ik als heel bijzonder ervaren. De ‘oude’ Anouk bestond niet meer en de ‘nieuwe’ Anouk mocht alles opnieuw leren. Letterlijk door opnieuw te leren lopen. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe ik de eerste stappen zonder krukken zette en de zee inliep.”

Mijn passie

“Ik ben family en lifestyle fotograaf en specialiseer me in Personal Branding Photography. Een combinatie waar mijn achtergrond en voorliefde voor branding & passie voor fotografie samenkomen. Ik wil vrouwelijke entrepreneurs in hun kracht zetten, laten stralen vanuit hun kern en hiermee helpen zichtbaarder te worden. Ik gun hen het positieve effect van sterke personal branding. Ik voel krachtiger dan ooit dat hier mijn missie in het leven ligt.

Capturing Light is op Ibiza ontstaan en samen met mij gegroeid, vanuit ‘the dark night of the soul’ naar het licht. Dit proces heeft me extra gevoelig gemaakt voor emoties en pure schoonheid in het leven. Ik wil dit gebruiken om mijn klanten te ‘empoweren’ met een mooie beeldencollectie zodat zij hun eigen wereld kunnen veroveren en daarmee hun ideale leven creëren.”

https://www.instagram.com/p/B8QolFcobcP/

Toekomst

“Mijn leven in Ibiza is intens, ik heb best veel ‘levens geleefd’ in de afgelopen drie jaar. Maar ik voel me echt gezegend dat ik een aaneenschakeling van zulke krachtige mooie levenslessen mocht ervaren, vaak doen mensen hier hun hele leven over. Ik kijk uit naar al het moois dat nu komen gaat!”

Tijdschift over Ibiza

Dit artikel is geschreven door Tribes & Nomads Ibiza. Een full service evenementen en productiebedrijf gevestigd op Ibiza. Van bruiloften tot verjaardagsfeesten, van bedrijfsevents tot fotoshoots, zij zijn de experts als het gaat om prachtige hotspots op Ibiza. Zij brengen je naar de minder bekende plekken van het eiland en zijn dol op het creëren van magische momenten. In de tweede editie van het Tribes & Nomads magazine delen zowel mannelijke als vrouwelijke ondernemers hun verhaal. Wil je meer verhalen lezen? Ga naar https://www.tribesandnomads.com/instagram-links  waar je het digitale magazine voor 5,99 kunt kopen. Heb je de eerste editie ook nog niet gelezen? Die kun je er voor 1,99 bij kopen. Het tweede magazine bevat 95 pagina’s, 100% Ibiza content en geen advertenties. Van elk nummer doneren wij € 0,50 aan Ibiza4patas, een hondenasiel op Ibiza. 

https://www.instagram.com/p/CETbR2TqIOp/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF