fbpx

Zomerserie: Wonen op Ibiza. ‘Ibiza heeft zoveel te bieden dat ik niet echt een lievelingsplek heb.’

In de zomerserie Wonen op Ibiza delen we elke zaterdagavond een verhaal van Nederlanders die op Ibiza wonen. Dit keer het verhaal van Nelleke Strijkers, trotse moeder van 17-jarige Lee Lotus die sinds 1,5 jaar weer in Nederland woont. Nelleke woont dik 6 jaar op Ibiza. Zij bracht haar SPRMRKT concept van Amsterdam naar Ibiza. Het was een conceptstore waar zij naast mode, kunst interieur en lifestyle in haar smaak verkocht. Deze maand sluit zij na 21 jaar de SPRMRKT-deuren en begin zij aan haar allergrootste droom: WOW-Ibiza.

Waarom Ibiza?

‘Mijn eerste keer Ibiza was toen ik 16 jaar was. Ik werd toen op slag verliefd en wist dat ik hier ooit wilde gaan wonen. Ik ben jarenlang hier op vakantie gekomen maar toen ik een jaar of 28 was kreeg ik een steeds terugkerende droom of eigenlijk meer een nachtmerrie. Mijn vliegtuig op weg naar Ibiza stortte neer. Ik overleefde dit wel maar ik trok de conclusie dat ik niet meer naar Ibiza toe moest gaan. Nu jaren later denk ik dat die droom mij toen al vertelde dat ik juist hier moest blijven.

Zes jaar geleden besloot ik de move te maken en ik geniet van mijn Ibiza leven. Elke dag ben ik me bewust van hoe waanzinnig het is om hier wakker te mogen worden met de geur van de natuur, het geluid van krekels, vogels, honden, hanen en de opkomende zon die alles verlicht. Als je mij vraagt wat mijn ideale Ibiza dag is vind ik dit heel moeilijk. Gekke is dat ik mij me vaak niet eens bewust ben welke dag het is. Iedere dag is fijn, zoals elk seizoen fijn is. Na de drukke bruisende zomers is de herfst hier zo geweldig, de bloesembomen in de bloei, de rust op de stranden, de rommelmarkt op zaterdagen en dan de Nieuwjaars duik op 1 januari op het strand van Salinas!’

Ibiza ups & downs

‘Ibiza is een geweldig eiland om je kinderen op te voeden. Ik raad het iedereen aan. Mijn dochter ging hier van de lagere naar de middelbare school. Een prachtig moment. Na een krappe 4 jaar begon ze het leven hier te klein te vinden. Ze was te afhankelijk van mij als je midden op de campo woont. Voor alles ben je afhankelijk van je moeder; het ophalen en wegbrengen. Dat trok ze niet meer. Het waren prachtige jaren maar het was tijd voor haar om terug te gaan. Dit was ook gelijk mijn grootste uitdaging die ik heb gehad op Ibiza. Het ‘loslaten’ van mijn dochter. Toen zij terugging naar Nederland waren de eerste maanden heel erg moeilijk voor mij. Maar langzaam kwam het besef, dat het goed is zo. Mijn dochter woont nu bij haar vader en heeft het leven wat past bij een jonge vrouw. Zij heeft een stuk zelfstandigheid terug, het kunnen studeren, een vriendje, een baantje en alles op de fiets. Voor mij is het leven op de ‘campo’ geweldig maar een tiener kan daar niet zo veel mee.

Een ander uitdaging was het voor mij om uit te vinden waar op Ibiza ik wilde wonen en hoe. Een geweldig huis hier is duur, maar ik ben ook iemand die het supergezellig vindt om in een soort community te wonen. Mijn oplossing is dat ik nu mijn huis deel met vrienden en familie die regelmatig overkomen. Een van de mooiste herinneringen die ik heb is aan mijn eerste verjaardag hier. Een lunch aan het strand, met mijn blote voeten in het zand, zon in de ogen, een paar goede nieuwe vrienden en mijn moeder die toen op bezoek was. Dat wilde ik altijd zo graag maar omdat ik in december jarig ben, was deze dag in Nederland altijd koud en regenachtig. Die eerste zonnige december verjaardag was voor mij a moment never to forget.’

Ondernemen op Ibiza

“Ik schreef pas deze liefdesbrief aan Ibiza:

Ibiza, je bent geen makkelijke liefde, je daagt uit, straft af, verleidt, betovert, verovert maar als je de liefde omarmt, durft te geven en oprecht durft te leven dan is de liefde zo groots, zo diep en het gevoel alles overheersend. Ik beloof je eeuwige trouw en zeg dat ik van je hou. In deze brief vertel ik ook hoe het echt is, je wordt zo getest door Ibiza, het is een pirateneiland, en sommige dingen zijn veel moeilijker dan in het geregelde Nederland. Maar sla je je hier doorheen dan kan het nergens beter zijn.”

Nieuw Ibiza hoofdstuk

‘Mijn grootste droom is uitgekomen met WOW. WOW is meer een cafe-restaurant en een winkel maar het bijzondere is dat bijna alles te koop is. De tafels en stoelen waar je aan zit in het restaurant, de borden, het bestek….alles is bijzonder, mooi en dus te koop. Ook kunnen mensen WOW afhuren om er een privé feest of evenement te geven. Op de eerste avond kregen we al een aanvraag om er een bruiloft te mogen houden.’

Wonen op Ibiza

© 2020 Hristov Image

Wonen op Ibiza

© 2020 Hristov Image

Favo plekjes

‘Ibiza heeft zoveel te bieden dat ik niet echt een lievelingsplek heb. Mijn huis is heerlijk, midden op het eiland. Het is een oase van rust. En natuurlijk WOW. De bedoeling is echt dat WOW in de zomermaanden voor toeristen de hotspot op Ibiza gaat worden. Maar ook de rest van het jaar een soort community functie gaat krijgen. Je ‘home away from home’ maar dan voor locals.’

Mijn leven tijdens en na de lockdown

‘Toen de lockdown werd afgekondigd was ik net verhuist samen met mijn goede vriend die tevens ook de manager van WOW is. We hadden dus veel in ons nieuwe huis te doen. Daarnaast kwamen mijn chef, sommelier barman en zijn vriendin ook bij ons wonen in deze periode. Daardoor konden we heerlijke tasting dinners hebben en met elkaar werken aan een image plan menu voor WOW. Tijdens de lockdown ben ik erachter gekomen dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt. Alles werd kleiner en overzichtelijker. Maar nu we weer bijna vrij zijn en onze bewegingsvrijheid terug hebben ben ik het al weer bijna vergeten.’

Mijn leven over 5 jaar?

‘Over 5 jaar ben ik nog steeds op Ibiza en is WOW inmiddels een begrip op het eiland. Een lekker lopende zaak. Misschien gaan we wel uitbreiden en elders op de wereld meer WOW’s opzetten. Maar mijn leven blijft echt op Ibiza.’

Ben jij ook zo benieuwd naar WOW vlakbij Santa Gertrudis? Vergeet niet vooraf te reserveren via de website.

Tijdschift over Ibiza

Dit artikel is geschreven door Tribes & Nomads Ibiza. Een full service evenementen en productiebedrijf gevestigd op Ibiza. Van bruiloften tot verjaardagsfeesten, van bedrijfsevents tot fotoshoots, zij zijn de experts als het gaat om prachtige hotspots op Ibiza. Zij brengen je naar de minder bekende plekken van het eiland en zijn dol op het creëren van magische momenten. In de tweede editie van het Tribes & Nomads magazine delen zowel mannelijke als vrouwelijke ondernemers hun verhaal. Wil je meer verhalen lezen? Ga naar https://www.tribesandnomads.com/instagram-links waar je het digitale magazine voor 5,99 kunt kopen. Heb je de eerste editie ook nog niet gelezen? Die kun je er voor 1,99 bij kopen. Het tweede magazine bevat 95 pagina’s, 100% Ibiza content en geen advertenties. Van elk nummer doneren wij € 0,50 aan Ibiza4patas, een hondenasiel op Ibiza. 

https://www.instagram.com/p/CDVjb6iKYvS/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF