fbpx

Zomerse tips van Goedele Liekens: het paradijs maak je zelf

Goedele geeft flirt-tips, met je eigen partner welteverstaan! Want de zomer is het moment om je liefdesrelatie weer op ‘diep en innig’ te zetten.

Lieve lezeressen

Ik wil niet pessimistisch zijn, dat ligt niet in mijn aard, maar zodra de zomermaanden in aantocht zijn, maak ik mijn borst al nat: problemen op komst! Relatieproblemen welteverstaan. Niet bij mezelf (hoewel ook ik niet aan alle onheil ontsnap), maar bij een groot deel van jullie, lezers! Meteen na de zomervakantie piekt het aantal echtscheidingsaanvragen schrik barend. Te dicht op elkaars lip, niet (meer) gewend om elkaar te boeien, om te praten en leuke dingen samen te doen. En dat terwijl deze zonnige maanden bij uitstek geschikt zijn voor een groot ‘onderhoud’ aan je liefdesrelatie; meer tijd om samen door te brengen, op vakantie of in eigen tuin, terrasje in de stad, heerlijk weertje en cocktail bij de hand, weinig kleren aan… Het ideale moment om jullie liefdesknop weer op ‘diep en innig’ af te stemmen, in plaats van de gebruikelijke ‘haastig- praktisch-organisatorische’ stand.

Elkaar liefhebben

Elkaar liefhebben doen jullie vast goed. Je zorgt goed voor elkaar, helpt hem op lastige momenten, deelt perikelen op haar werk, of steunt hem bij de zoveelste uithaal van jullie puber. Je regelt en organiseert het samen perfect. Maar zijn jullie ook nog minnaars? Passionele liefdespartners? Ik heb het niet over stomende seks waarbij het behang wild schreeuwend van de muren wordt getrokken (hoewel dat er wél van kan komen). Waar is jullie twinkel?!? De speelse aantrekkingskracht? Flirten met je eigen partner is het antwoord voor (weer) meer passie, verliefdheid en eh… seks ja, dat ook. Zet de volgende tips op je ‘this-summer-bucketlist’ – en stuur me gerust bloemen, hihi.

Spelen graag!

Het verschil zit ’m in kleine dingen? Nou, deze kleine spielereien maken een gigantisch verschil. Actie en reactie, en de vicieuze cirkel der liefde trekt weer op gang. Voor de singles: sla je slag met deze handigheidjes, deze zomer!

Stockings

Tip 1: maak subtiel oogcontact

Bij vrienden op een barbecue, een feestje van het werk, met de familie op pad, waar ook, zoek oogcontact en houdt dat nét iets langer dan normaal aan. Niet op een creepy manier, maar rustig en onweerstaanbaar vanonder je wimpers recht in zijn of haar ogen. Indien nodig ga je een stapje verder: goedkeurend de wenkbrauwen ophalen of je lippen tuiten alsof je hem wilt zoenen, een kleine ‘grrrrrmmm-hot’ kattenklauw. Maak duidelijk dat je al een halfuur met zijn collega staat te praten, maar met hém bent. Hij is je focus, je dierbaarste, jullie zijn verbonden en dat toont die subtiele blik.

Tip 2: lach naar hem

Mannen geven aan dat haar mooie smile een van de meest opwindende dingen is die een vrouw kan geven. Zijn hersenen zullen het automatisch interpreteren als ‘ze vindt me leuk’ en zijn hart smelt. Voor de ‘oplossingsgerichte man’ is het ook meteen een stukje geruststelling: zijn gade heeft het naar haar zin en dat komt (deels) door hem.

Tip 3: aanrakingen zijn ondanks het feit dat ze (bij vreemden) best eng kunnen overkomen de absolute flirttechniek number one!

Dan heb ik het niet over een onverwachte French kiss of je volle hand gespreid over zijn (of haar) bips. Wel over kleine, ogenschijnlijk toevallige strelingen die niet erotisch getint zijn. In je verliefde flirtperiode gebeurde het vast veelvuldig, maar hoe vaak raken wij, koppels, elkaar nog liefdevol aan? Even over de schouder aaien bij het passeren, je hand op de zijne terwijl je aan vrienden een gemeenschappelijke belevenis vertelt, haar stevig tegen je heup trekken, een haarlok achter de oren vegen, of ingebeeld pluisje van de mouw verwijderen, gevolgd door een vluchtige kus. Durf je te turven of en hoe vaak het nog gebeurt?

Tip 3: vraag hulp

Ik ben erg gender-traditioneel bezig hier, maar mannen voelen zich nu eenmaal graag nuttig. Dus aarzel niet om hem dat plezier te gunnen, hoe sterk en onafhankelijk jij ook bent. Van ‘Kun jij dit flesje voor me openen, schat’ via ‘Weet jij hoe ik het snelst naar Antwerpen rijd?’ tot ‘Wat mag echt niet in de beste spaghettisaus ontbreken?’. Geef hem de kans zijn kennis, kracht en ‘noodzaak’ voor je te bewijzen. Laat hem moeite voor je doen, hij wil het zo graag. Te vaak hangen we liever de stoere, onafhankelijke vrouw uit en slepen we zelf die zware koffer naar boven of emmers vol water naar de tuin – soms mokkend ook nog. Twee verliezers. Voor de mannelijke lezers: dit heeft niets met gebrek aan emancipatie of het ‘zwakke’ geslacht te maken, maar alles met je geliefde iets gunnen. Niks mis met lief zijn voor elkaar.

Stocksy txpbe3fee4bgPq100 OriginalDelivery 1030509 ZW Zomerse tips van Goedele Liekens: het paradijs maak je zelf

Woman sleeping in Bed, man is caressing her face

En tot slot… Efficiënte trucs!

Tot slot zal ik nog een heel flauwe, maar opmerkelijk efficiënte truc verklappen. Soms, als we naar de zoveelste sociale bijeenkomst moeten, schrijf ik als reminder HALO in mijn handpalm:

voor oogcontact,

L voor lach hem toe en

A voor aanraking

H voor hulp (vragen).

En zoals wel vaker: de stomste dingen werken het best. Oefening baart kunst. Een fijne zomer op jullie eiland van liefde!

Goedele

Goedele#15

Hoe hou je je relatie leuk en spannend? Hier lees je 7 handige en gebruikelijke tips om de spanning erin te houden!

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF