fbpx

Zo organiseer je een familie filmavond om nooit te vergeten

Een familie filmavond is een geweldige manier om quality time door te brengen met je gezin. Of het gaat om een regelmatige traditie of een spontane activiteit, een goede filmavond organiseren vereist wat planning. Wij delen wat tips om je filmavond te laten slagen!

Kies de juiste films

Het kiezen van de films is een cruciale stap bij het organiseren van een filmavond. Overweeg de interesses van het hele gezin en kies films waar iedereen van kan genieten. Je kunt een bepaald genre kiezen, zoals komedie, thriller of sci-fi, of een mix van verschillende soorten films. Ook is het leuk om een filmreeks te kijken, omdat je dan helemaal wordt meegenomen in deze wereld. Als jullie er zelf niet uitkomen, kun je een loting doen wie mag kiezen wat jullie gaan kijken. Of kies ervoor om een filmmarathon te doen, en kies samen twee of drie films uit als compromis.

Kies een thema

Voeg extra plezier toe aan de familie filmavond door een thema te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een dresscode aangeven, zoals dat iedereen zich kleedt als zijn lievelingspersonage, of het een pyjamaavond maken. Dit is leuk om je avond speciaal te maken, en extra lol te kunnen hebben met elkaar. Je kunt de hele avond in thema organiseren, door de kamer, snacks, activiteiten en outfits af te stemmen op het genre of de specifieke film die jullie gaan kijken. Doe na de film een quiz om te zien wie het beste heeft opgelet, en zorg dat er voor die persoon een kleine prijs is. Zo motiveer je iedere deelnemer om de hele avond aanwezig en alert te zijn.

Maak een gezellige filmhoek

Creëer een gezellige en comfortabele plek in huis voor de filmavond. Zorg voor comfortabele zitplekken met kussens en dekens. Het is ook heel leuk om een fort te bouwen, vanuit waar jullie de film kunnen kijken. Dit is een leuke manier om er een speciale ervaring van te maken, en samen uit te vogelen hoe je de fort staande houdt. De plaatsing van je tv scherm is ook belangrijk om de filmavond goed op te zetten. Met een tv beugel hoef je geen grote aanpassingen te maken aan het interieur, en kun je het scherm zo draaien, dat hij perfect hangt tegenover je zithoek. Zo ben je flexibel in het creëren van een sfeervolle ruimte, omdat je je niet hoeft aan te passen aan waar de je de tv goed ziet. Dim de lichten, zoals er in de bioscoop ook wordt gedaan. Hang een lichtketting op of brand wat kaarsen voor ambiance en zodat je nog iets kunt zien.

Bereid snacks voor

Een filmavond is niet compleet zonder iets lekkers te eten. Bereid snacks voor, om tijdens de avond van te genieten. Denk aan klassiekers, zoals popcorn, snoep en ijs. Je kunt ook kiezen voor iets gezonds, zoals een fruitsalade, groente met een dip. Voor een tussen-in-optie kun je chocolade omhulde aardbeien maken. Dan heb je een beetje van allebei. Laat iedereen wat uitkiezen, wat zij graag willen hebben, of het nu chips, snoepjes, of chocolade is. Iets lekkers te drinken kun je ook niet vergeten. Zet ook water en frisdrank neer. Bestel of maak zelf pizza’s om te eten tijdens het bouwen van de fort. Ook kun je iets speciaals bakken, zoals koekjes, taart of cupcakes. Het is extra leuk om dit in thema te doen. Als jullie bijvoorbeeld Harry Potter gaan kijken, maak dan cupcakes in de kleuren van de verschillende Hogwarts huizen. Of maak koekjes in de vorm van sterren en de maan als jullie een sci-fi film gaan kijken. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF