fbpx

Zo maak je je geliefd bij anderen

Heb je een nieuwe baan of ben je net verhuisd? Dan is het niet altijd even makkelijk om nieuwe vrienden te maken. Hoe maak je je geliefd bij anderen en hoe houd je dat contact vast? Met deze vijf tips wordt het een stuk makkelijker.

1. Namen

Zeg nou zelf: een ‘Hoe gaat het met je, Marjolein?’  klinkt toch heel anders dan een algemeen ‘Hoe gaat het met je?’ Of het nu in een gesprek, een mail of een app’je is, als je de naam van de ander af en toe noemt, dan wordt de relatie tussen jullie een stuk persoonlijker.

2. Optimisme en positiviteit

Negatieve mensen stoten eerder af dan dat ze aantrekken. Maar optimisme en positiviteit trekken juist enorm aan. Heb je het idee dat je iets negatiefs wilt zeggen, probeer dat voor je te houden. Wil je toch wat zeggen, kies dan voor het meest positieve. Zeg in plaats van: ‘Het eten is echt niet lekker’ iets als ‘Wat een prachtig uitzicht heb je hier!’

3. Vragen stellen

Het komt vaak voor dat mensen in een gesprek alleen maar over zichzelf praten.  En als je dan een ander onderwerp aansnijdt, dat ze het gesprek wéér naar zich toe trekken met een: ‘O ja, dat heb ik ook, want ik…’ zonder dat er dieper op jouw verhaal wordt ingegaan.

Juist het tonen van interesse wordt heel erg gewaardeerd. Dus stel vragen!  ‘Hoe is het op het werk? Wat doe je nu precies op een dag?’ of ‘Heb je nog vakantieplannen? Zijn jullie daar al eens eerder geweest?’ Nieuwsgierigheid maakt je een veel leukere gesprekspartner dan wanneer je het ene na het andere grappige verhaal ophoest.

En vergeet vooral niet goed te luisteren naar je je gesprekspartner.

4. Complimenten

Mensen vinden niets leuker dan een compliment krijgen en vooral als dat een oprecht compliment is. We vinden het fijn om gewaardeerd te worden. Dus als je een ander echt goed vindt presteren of er goed uit vindt zien, laat dat dan weten. Maar denk er om: een compliment moet wel gemeend zijn. Als je met te veel complimenten strooit dan verliest een compliment zijn effect.

5. Met een lach maak je je geliefd bij anderen

Valt het je op dat er zo weinig mensen lachen als je over straat loopt? Juist een lach doet wonderen. Schenk een ander een mooie glimlach en de kans is groot dat die met een glimlach wordt beantwoord. Uit onderzoek blijkt dat lachen je humeur een boost kan geven. Mensen die vaak lachen, staan positiever in het leven. En mensen die positief in het leven staan, trekken juist aan (zie punt 2!).WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF