fbpx

Zo kan jouw kind veilig even op je tablet spelen

kind veilig op tablet

Steeds vaker gebruiken jonge kinderen smartphones en tablets, wat op zich niet direct een probleem is. Maar het wordt wel een kwestie om in de gaten te houden als jouw kind deze gadgets zodanig weet te bedienen dat die plotseling op een website voor 18+ terecht kan komen.

Spelen met de tablet

De meeste ouders willen het gebruik van een smartphone of tablet door hun kinderen zo lang mogelijk uitstellen. Er verschijnen al genoeg berichten in de media over de slechte effecten hiervan op ontwikkeling. Maar soms ontkom je er niet aan om jouw kind even een filmpje te laten kijken op de tablet als je echt even moet douchen, dat mailtje naar je baas moet sturen of de klantenservice van een kapot apparaat moet bellen. Die momenten zijn voor iedereen wel herkenbaar, maar toch denken we er vaak te weinig over na wat er kan gebeuren tijdens die korte periode van het gebruiken van tablet of smartphone.

Ouderlijke control modus

Gelukkig denken de makers van smartphones en tablets en app-ontwikkelaars er wel over na. De meeste besturingssystemen van onze gadgets bevatten een ‘ouderlijke controle modus’, waarbij je als ouder kunt beslissen hoe lang jouw kind de gadget kan gebruiken en welke apps verboden gebied zijn.

Stappenplan

Als iPhone-bezitter vind je deze bij instellingen waar Apple het zelf ‘begeleide toegang’ noemt. Als je het stappenplan van Apple volgt, kun je jouw iPhone tijdelijk vastzetten op één app. Voor een tablet met een Android besturingssysteem is er ook een oplossing. Je kunt meerdere accounts aanmaken op de tablet, waarvan één account voor jouw kind waarbij je beperkte toegang tot apps geeft.

Zoek je nog een andere oplossing? Mijnkindonline.nl heeft een lijstje gepubliceerd met 5 apps voor verschillende gadgets om het mediagebruik van jouw kind te begrenzen.

Zo kun je in elk geval weer met een gerust hart even douchen, mailen of bellen.

Tekst: Marike Bijlsma. Inspiratie en bronnen: prettyprvidence.com, mediawijzer.net, pcadvisor.co.uk.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF