fbpx

Zo houdt Josh Veldhuizen van JOSH V balans in haar leven: ‘Mediteren en yoga helpen mij te relativeren in stressvolle situaties’

Josh Veldhuizen (35) is de eigenaresse van het succesvolle modemerk JOSH V en woont samen met haar verloofde Nick en haar dochter Alexis in Laren en is zwanger van haar tweede kindje. Tegenwoordig weet ze een goede balans te vinden tussen haar werk en haar gezin. Josh: ‘Vroeger werkte ik weleens door tot één uur ’s nachts, maar nu stop ik op tijd zodat ik mijn dochter van de opvang kan halen.’

Als Josh naar haar dochter Alexis kijkt, wordt ze warm vanbinnen. Ze is een onwijs grappig kind en zegt soms de gekste dingen. Van wie heeft ze dat toch? vraagt Josh zich weleens af. Ze is nog maar drie jaar oud, maar onwijs slim voor haar leeftijd. ‘Wanneer het bedtijd is, wordt ze altijd extra lief’, vertelt Josh. ‘We kletsen en knuffelen uitgebreid en dan weet ze dat ik de tijd vergeet waardoor ze later naar bed mag. Natuurlijk wil ik niet stoppen met knuffelen, dus dan krijgt ze haar zin.’ Ook de baby in haar buik maakt Josh blij. ‘Het getrappel van haar voetjes voelen fijn aan. Dat zijn momenten die mij heel erg gelukkig maken.’

Zelfgemaakte jurken

Een passie voor mode en lifestyle heeft Josh al sinds ze een klein meisje was. ‘Vroeger liep ik als kind op verjaardagen modeshows door de woonkamer in zelfgemaakte jurken. Ik hield ervan om creatief bezig te zijn en had een soort obsessie voor mooie spullen.’ Toen Josh vijftien jaar was startte haar carrière als model, waardoor ze constant bezig was met mode. Op haar 19e studeerde ze af van de hbo-opleiding CMV en focuste ze zich op haar modellenwerk tot haar 24ste. In die tijd kon ze als model in de tv-show ‘Project Catwalk’ van dichtbij meekijken hoe de designer aan zijn creaties werkte. ‘Ik zag hem geweldige ontwerpen maken die echt me verbonden waren en het zette me aan het denken. Was dit iets wat ik ook zou kunnen doen?’

Eigen modemerk

Als model was Josh zelfstandig ondernemer en ze wist dat ze absoluut niet voor een baas wilde werken. Een aantal jaar later bedacht ze JOSH V. Josh: ‘Ik verdiende best veel geld met mijn modellenwerk, maar toch kon ik hele luxe merken nauwelijks betalen. Dat zat me dwars. Ik vond dat die merken niet toegankelijk genoeg waren voor iedereen en daar wilde ik iets mee doen. Ik hield van mooie spullen, maar de kleding van bijvoorbeeld Chanel was onbetaalbaar. Naar mijn idee zat er tien jaar geleden een groot gat tussen merken als H&M en Zara en luxe modehuizen als Chanel en Max Mara in. Ik ben toen het plan gaan uitwerken voor mijn eigen modemerk.’

Persoonlijke aanpak

In de tien jaar dat JOSH V bestaat, is het uitgegroeid tot een succesvol en groot bedrijf met zo’n vijftig werknemers. Dat succes heeft te maken met verschillende aspecten. ‘De opstartfase is het pittigst’, legt Josh uit. ‘Ik heb 2 à 3 jaar lang non-stop gewerkt. Ik had nauwelijks sociale contacten en ik ging niet op vakantie.’ Maar ook Josh haar persoonlijke aanpak werkt. ‘Ik koos ervoor om een social brand te zijn. Ik wilde heel erg inzetten op social media en in die tijd bestond Instagram nog niet eens.’ Josh wil dat iedereen kan zien hoe ze bij JOSH V te werk gaan. Transparantie is voor haar heel erg belangrijk. Ze laat zien waarom ze bepaalde keuzes maakt en waarom. Al zes jaar lang verschijnen er weekvlogs op haar YouTube-kanaal. Zo krijgen haar kijkers een kijkje in haar leven en hoe het er bij JOSH V aan toe gaat. Josh: ‘Ik wilde vanaf dag één van JOSH V een lifestylebrand maken. Mensen moeten kunnen zien wie Josh is. Mijn volgers zijn ontzettend lief en ik hoef nooit vervelende opmerkingen te verwijderen. Vrijdagavond zetten mijn volgers mijn vlog aan om de werkweek af te sluiten en het doet mij goed om de positieve reacties te lezen.’ Op Instagram laat Josh zien dat ze haar eigen kleding graag draagt. Ze post foto’s van haar outfits om anderen te inspireren. ‘Ik ben trots op mijn spullen en draag het elke dag, dat wil ik laten zien.’

Balans

Josh is nog steeds op zoek naar de perfecte balans tussen werk en haar gezin. ‘Ik heb geleerd om mij erbij neer te leggen dat ik niet alles perfect kan doen’, vertelt Josh. ‘Ik wil een succesvol bedrijf, maar ook een goede moeder zijn. Dat gaat niet zo makkelijk samen en soms moet ik dingen loslaten. Ik weet dat ik niet elke week aan de zijlijn kan staan bij de sport van mijn kinderen en dan kan ik me daar heel druk om maken, dat heeft geen zin. Ik doe mijn best en dat is het enige wat ik kan doen.’

De balans tussen werk en privé gaat tegenwoordig goed, maar vroeger was dat wel anders. Voordat Josh moeder werd, klapte ze soms pas na één uur ’s nachts haar laptop dicht. Dat gebeurt sinds Josh moeder is niet meer. ‘Overdag werken Nick en ik efficiënt, zodat ik aan het eind van de dag Alexis van de opvang kan ophalen. Het komt weleens voor dat we nog doorwerken als Alexis op bed ligt, maar dat proberen we te voorkomen. Daarnaast is het weekend altijd gereserveerd voor qualitytime met elkaar.’

Gezondheid

Vorig jaar is Josh begonnen met sporten. Josh: ‘Ik hou totaal niet van sporten en toch ben ik het gaan doen. Ik bleef zelfs tot ver in mijn zwangerschap sporten, maar nu moest ik er toch mee stoppen. In ons nieuwe huis hebben we een homegym, dus ik ben van plan om na de zwangerschap het sporten weer op te pakken. Wel met een personal trainer, anders lukt het me niet om het vol te houden.’

‘Ik probeer altijd zo gezond mogelijk te eten. Voor fruit en groente mag je me ’s nachts wakker maken’, vertelt Josh. ‘Daarnaast hou ik totaal niet van zuivelproducten, dus kaas en chocola laat ik staan. Gevarieerd koken vind ik nog wel een opgave en toen ik moeder werd ging ik op zoek naar een oplossing. Die oplossing is HelloFresh. Ik krijg elke week een box thuisbezorgd en daardoor kook ik elke dag wat anders. De kinderen zijn een ook soort stok achter de deur dat we niet elke dag uit eten gaan. Gelukkig houden Nick en ik allebei van gevarieerd eten en lusten we veel.’

Mediteren en yoga

‘Om volledig te ontspannen mediteer ik of doe ik aan yoga. Ik heb verschillende apps op mijn telefoon staan die je hierin begeleiden. Mediteren en yoga helpen mij te relativeren in stressvolle situaties. Vroeger deed ik dit vaker omdat ik meer stress had. Als iemand uit het niets ontslag nam dan lag ik daar soms wakker van. Door te mediteren kwam ik weer tot rust. Hoewel ik het dus minder vaak nodig heb, vind ik het nog steeds fijn om af en toe te doen.’

Familie

Josh is het allergelukkigst als ze haar familie om zich heen heeft. Josh: ‘Ik kan mijn ouders en zussen bellen wanneer ik maar wil en dat vind ik heel fijn.’ Daarnaast is ze dankbaar dat zij gezond is, maar ook de mensen de ze liefheeft. ‘Als ik het even moeilijk heb of er gaat iets mis op werk dan relativeer ik dat meteen. Ik denk dan aan het feit dat mijn dierbaren gezond zijn en dat al mijn ledematen het nog doen. Elk probleem valt dan mee.’

Lees ook: Anika kreeg op haar achttiende de diagnose borderline: ‘Ik heb me heel schuldig gevoeld over de pijn die ik mijn familie en man heb aangedaan’

Neem een abonnement op de Wendy-specials

4 x WENDY-special

 + Cadeaupakket van Salt of the Earth t.w.v. €29,45

Nu voor €17,50

Bij een jaarabonnement op de WENDY-specials (vier nummers per jaar) ontvang je nu een heerlijk cadeaupakket van Salt of the Earth gratis. Salt of the Earth maakt milieuvriendelijke en natuurlijke huidverzorgingsproducten en is dé nummer 1 op het gebied van natuurlijke deodorant. 100% natuurlijk en samengesteld op basis van minerale zouten, magnesium en Aloë Vera. Het pakket bestaat uit een roaming hand was, natural roll-on deodorant, natural spray deodorant en een natural deodorant stick.

Website pomotie x samenwerking Wadse en Mathilde leven een zelfvoorzienend bestaan in het midden van Frankrijk: 'We drinken water uit onze eigen bron'WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF